Actueel

Het laatste nieuws van Balance

Succesvolle audit leidt tot hercertificering

"Balance behoudt ISO 9001 en ISO 14001 certificering"

Begin juli heeft certificeringsbureau CIIO een uitgebreide audit uitgevoerd binnen Balance en onze zusterorganisatie Hudson. Deze audit is zowel gericht op kwaliteitsmanagement als milieumanagement en kijkt of een organisatie voldoet aan de ISO-norm. Speciaal voor de ISO 9001 ontwikkelde CIIO de Maatstaf: een interpretatie van de ISO 9001:2008 norm voor professionele kennisintensieve organisaties zoals Balance.  De audits verliepen voorspoedig met als resultaat de hercertificering van zowel ISO 9001 (kwaliteitsmanagement) als ISO 14001 (milieumanagement)! We zijn erg trots op het behouden van deze kwaliteitskenmerken. Lees meer over ons kwaliteitsbeleid of ons milieubeleid.

 

30 september: Seminar Assetmanagement en Cultuur

"Het blijft mensenwerk"

Op 30 september a.s. organiseert consultant Dieter de Vroomen in samenwerking met assetmanagementbureau CMS en het NVDO een seminar Assetmanagement & Cultuur bij Oasen in Gouda. Waarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan organisatieculturen? Wat heeft dit te maken met assetmanagement? En hoe zie je dit terug in de praktijk?

Vier sprekers zullen vanuit verschillende invalshoeken ingaan op zowel de theorie als de praktijk rondom dit thema. Het seminar zal om 12:30 uur met een lunch beginnen, waarna Dieter de Vroomen (Balance) en Robert van Grunsven (CMS) vertellen over de connectie tussen organisatieculturen en assetmanagement. In de tweede sessie zullen Zita van Aggelen (Alliander) en Mark Brattinga (Hoogheemraadschap Rijnland) bespreken hoe zij dit terug zien in de dagelijkse praktijk. Vanaf 16:00 uur starten we de borrel, waar we verder kunnen discussiëren over de cultuur in uw organisatie.

Bent u geïnteresseerd in de menselijke factor van assetmanagement? Voor €185,- kunt u aanwezig zijn. Voor meer informatie over het programma of om u in te schrijven, kunt u terecht op de website van het NVDO. Of stel uw vragen aan Dieter de Vroomen We hopen u daar te zien.  


Als risicosessies nu eens leuk konden zijn…

“Laten we nog even de risico’s in kaart brengen”

Door je bewust te zijn van de risico’s binnen een project kan je maatregelingen treffen om je project zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Maar het in kaart brengen van deze risico’s is vaak een langdradig en saai proces. Stel dat je juist met korte energieke sessies, een actueel en compleet dossier kan opleveren? Dat zou toch heerlijk zijn? Consultants Dieter de Vroomen en Harry Steenwijk publiceerden een column op Cobouw.nl waarin zij hun toekomstvisie over risicosessies delen.

Meer weten? Lees de column of neem contact op met Dieter of Harry.


Publicatie: Betalen wij straks de rekening?

“We hebben een mix van energiebronnen nodig!”

De duurzaamheidsambitie van 14% in 2020 is volgens consultant Joost Holleman een onmogelijke opgave. Zeker als we in Nederland enkel blijven inzetten op windenergie. Dat besef is er sinds kort ook bij de overheid denkt Joost. In zijn column beschrijft hij het gevolg. Wat voor invloed heeft dit op bedrijven, overheden en consumenten? En welke oplossingen zijn er?

Lees de column en deel jouw visie of vragen met Joost Holleman.


Hudson Summercourse: geslaagde bijeenkomst!

"Een leerzame en inspirerende dag"

Afgelopen vrijdag 1 juli vond de eerste “Hudson Summercourse: Talentmanagement in één dag” plaats op ons kantoor in Amsterdam. Acht enthousiaste HR-managers namen deel aan deze dag vol kennisdeling, inzichten en interactie. Er werd volop gediscussieerd over hoe men tooling kan inzetten en toepassen in de eigen organisaties om zo het beste uit hun medewerkers te halen.  De summercourse vindt nog twee keer plaats. Op donderdag 18 augustus in Rotterdam en op vrijdag 26 augustus in Amsterdam.

Wil jij ook nog deelnemen aan deze dag? Op www.nl.hudson.com/summercourse kun je jezelf inschrijven en vind je meer informatie. 

 


DEEL DEZE PAGINA