Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen. teameiffel.nl
Balance is onderdeel van

Balance maakt Nederland toekomstbestendiger

Experts in integraal projectmanagement en strategisch advies voor projecten in de fysieke leefomgeving.

Blogs

  • Alles
  • Algemeen
  • Blog
  • Contractmanagement
  • Energietransitie
  • Gebiedsontwikkeling
  • Integrale projectbeheersing
gebiedsontwikkeling-woonwijk-soesterberg

Woonwijk Vliegbasis Soesterberg

Robin Siebel heeft enkele jaren als adviseur gebieds- en natuurontwikkeling bij de provincie Utrecht gewerkt. Via EIFFEL Projects is hij werkzaam geweest voor het unieke project ‘Woonwijk Vliegbasis Soesterberg’.

Het vervangen van de Stolperbasculebrug bij Schagen is een complexe operatie. Herman Crezee (EIFFEL Projects) en Tino van der Giesen (projectleider provincie Noord-Holland) schetsen de vele uitdagingen van het project.

De Stolperbasculebrug

Het vervangen van de Stolperbasculebrug bij Schagen is een complexe operatie. Herman Crezee (EIFFEL Projects) en Tino van der Giesen (projectleider provincie Noord-Holland) schetsen de vele uitdagingen van het project.

balance-traineeship

Het Career Program

Het Career Program is zorgvuldig samengesteld en bestaat uit een mix van training in hardskills en softskills. Je wordt volgens het IPM-model opgeleid tot een volwaardige consultant.

Projectbeheersing

Het omarmen van ANDERS bij aannemers

Binnen projectbeheersing (maar ook omgevingsmanagement en contractmanagement) zijn er verschillende rollen die zeer goed door anders opgeleiden kunnen worden gedaan. In dit artikel worden een aantal voordelen daarvan benoemd!

Aardgasvrij-amsterdam

Een aardgasvrij Amsterdam

Om de opwarming van de aarde tegen te gaan heeft Nederland zich als doel gesteld om in 2050 aardgasvrij te zijn. Dit betekent dat bijna 7 miljoen woningen en 1 miljoen andere woningen voor die tijd aangesloten worden op een andere energiebron. De Gemeente Amsterdam wil nóg eerder dan 2050 aardgasvrij zijn; zij willen vóór 2040 de gaskraan compleet dichtdraaien.

Contractmanagement

Situaties die samenwerking in realisatiefase onder druk kunnen zetten

Dit blogartikel gaat verder waar het blogartikel ‘voorkom je conflicten in een bouwteam?’ is geëindigd. In dit artikel wordt er ingegaan op veel voorkomende situaties in samenwerkingen tijdens de realisatiefase van de bouwteam samenwerking.

projectbeheersing

Een project onder controle krijgen

Als Manager Projectbeheersing (MPB’er) ben je het ‘geweten’ van het project voor alle stakeholders. Jij meet, adviseert en rapporteert over de voortgang van het project. Veelal met hulp van een of meerdere adviseurs op het gebied van de GROKIT-aspecten en met je mede projectteamleden.

Jouw rol als planningsadviseur

Jouw rol als planningsadviseur

Hoe plan je in een fase waarin niet-concrete producten zoals participatie, goedkeuring en (deel)ontwerpen leidend zijn voor de planning? In dit artikel wordt hier uitgebreid antwoord op gegeven.

Team Gebiedsontwikkeling in Berlijn

Team Gebiedsontwikkeling in Berlijn

Bij Balance vinden wij kennisontwikkeling en teambuilding erg belangrijk. Het team Gebiedsontwikkeling reisde eind april af naar Berlijn, waar aan beide aspecten goed werd gewerkt. Onder begeleiding van Friso de Zeeuw leerde het team meer over de stad in tijden van de Berlijnse muur en de (gebieds-)ontwikkeling van Berlijn daarna.

Bouwteam

Voorkom je conflicten door in een bouwteam samen te werken?

De afgelopen jaren is binnen de bouwwereld een nieuwe trend met de focus op samenwerken in een bouwteam (twee-fasen-aanpak) zichtbaar.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken