Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen. teameiffel.nl
Balance is onderdeel van
 In Gebiedsontwikkeling

Bram: “Dankzij het Balance Career program wist ik welke kant ik op wilde.”

Bram Middel, Adviseur Gebiedsontwikkeling
Datum: Februari 2023
Leestijd: 5 minuten

Na zijn afstuderen ging Consultant Gebiedsontwikkeling Bram Middel op zoek naar zijn eerste baan. Maar hoe kom je erachter wat het best bij je past? Het Career Program van Balance bood uitkomst. “Ik kreeg de juiste tools, kennis en ruimte om te ontdekken wat ik leuk vond.”

“Na mijn bachelor Planologie en master Bestuurskunde wilde ik graag de planologische kant op, in een bestuurlijke omgeving. Maar ik had nog niet scherp wat ik precies wilde doen. Mijn LinkedIn-berichtenbox vulde zich inmiddels met berichten van bedrijven die me benaderden met banen. Toen raakte ik in gesprek met de recruiter van Balance, die me vertelde over het Career Program. Ik was meteen enthousiast. Dit programma gaf mij de ultieme kans om me eerst uitgebreid te oriënteren in mijn vakgebied. Zo kon ik gaan ontdekken welke richting ik op wilde.”

Het Career program: kennismaken, leren en oriënteren

“Het Career Program bestond uit drie weken volop kennismaken, leren en jezelf oriënteren in je vakgebied. Ik zat in een groep van tien trainees met verschillende achtergronden. We maakten kennis met de diverse expertises binnen Balance, zoals projectmanagement, energietransitie, omgevingsmanagement en finance. Hierdoor kon ik me perfect oriënteren en beter mijn richting bepalen na het programma. We leerden ook veel over softskills. We werkten aan pittige cases en oefenden praktijksituaties met senior consultants. Zo werden we klaargestoomd om te gaan knallen op onze eerste opdracht en bouwden we ondertussen een mooi netwerk op binnen Balance.”

Op locatie

“Tijdens het Career Program gingen we een aantal keren mee met een consultant op locatie. Zo konden we de sfeer proeven en zien hoe het werk er in de praktijk uitziet. Voor de module gebiedsontwikkeling gingen we naar een buurthuis vlakbij een project in Amsterdam-Noord. We kregen daar uitleg over de module en gingen daarna de wijk in, waardoor het project meteen heel tastbaar werd. Ik ontdekte dat projectmanagement heel veelzijdig, veelomvattend en afwisselend is. De ene dag overleg je met iemand van financiën en de andere dag bespreek je met een ecoloog hoe je omgaat met een bepaalde vleermuissoort die in het gebied leeft. Dankzij deze dag kreeg ik een goed beeld van projectmanagement en heb ik uiteindelijk voor deze expertise gekozen.”

Balance biedt starters de ideale springplank naar een succesvolle carrière.

Huidige opdracht

“Op mijn huidige en eerste opdracht werk ik als assistent-projectmanager voor de gemeente Amsterdam aan het project Vernieuwing Diemerpark. Dit is een groot project waarin ik te maken heb met vraagstukken op diverse gebieden zoals natuur, recreatie en sport. Het project raakt zoveel expertises waardoor je met verschillende specialisten in aanraking komt. Dit is super leerzaam en heel interessant. Mijn taken zijn nu nog vooral administratief en ondersteunend op het gebied van verslaglegging, besluitvorming en financiën. Ondertussen is mijn werk wel heel uitdagend omdat ik inhoudelijk veel leer over projectmanagement. Zo hoop ik stap voor stap door te groeien naar de rol van projectmanager.”

In korte tijd veel geleerd

Terugkijkend op mijn eerste maanden heb ik al veel geleerd. Een van de dingen die mij sterk is bijgebleven is een van de bewonersavonden. Op zo’n avond ga je in gesprek met omwonenden die niet altijd blij zijn met de projecten in hun buurt. Op die bewuste avond was de sfeer in het begin niet heel ontspannen en waren er soms felle discussies. Dit veranderde zodra we persoonlijk in gesprek gingen met de mensen. Door te luisteren, vragen te stellen en interesse te tonen ontstond er van beide kanten meer begrip voor de ander. Het is een belangrijke les die ik tijdens het Career Program heb geleerd en hier perfect kon toepassen.”

Werken bij Balance? Doen!

“Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Balance. Ten eerste ben ik heel blij met de ondersteuning die ik krijg bij het vormgeven van mijn loopbaan en de ruimte om me te oriënteren. Mijn opdracht bij gemeente Amsterdam sluit inhoudelijk perfect aan bij mijn interesses en ambities. Een ander voordeel is dat ik voor advies altijd terecht kan bij mijn collega’s van Balance. Ondertussen leer ik veel over mezelf, ontdek ik mijn talent en kom ik erachter wat bij mij past. Balance biedt starters de ideale springplank naar een succesvolle carrière.”

careerprogram

Eens sparren? Neem contact op!

Heb je nog vragen of wil je hier eens over sparren? Dan kun je altijd mailen naar brammiddel@balance.nl.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

Projectbeheersing