Actueel

Het laatste nieuws van Balance

Hoe cultuur assetmanagement kan maken of breken

“Inzichten uit de praktijk”

Wat heeft assetmanagement met cultuur te maken? De NVDO gaf het kernachtig weer tijdens haar laatste jaarcongres; na de technologische ontwikkelingen zijn nu de organisatievraagstukken aan de orde. Op 30 september jl. vond het seminar “Assetmanagement en Cultuur” plaats. Vier sprekers vanuit verschillende organisaties deelden hun visie. Zij gingen in op zowel de theorie als de praktijk rondom dit thema. Dit resulteerde in een publicatie waarin de uitkomsten van deze middag kernachtig worden besproken.

Lees het volledige artikel of vraag consultant Dieter de Vroomen om toelichting.


Balance en provincie Overijssel zijn partners

"Tezamen gaan wij provincie Overijssel helpen aan een prettige en veilige leefomgeving"

Balance is voor de komende twee jaar (met optie op nog twee jaar) dé partner die de provincie helpt met het inhuren van adviseurs, actief in de fysieke leefomgeving. Op maandag 7 november was de heugelijke ondertekening van de overeenkomsten met alle nieuwe partners. De directeur van provincie Overijssel, Johan Osinga, had de eer om ieder te ontmoeten en succes te wensen. Tijdens de tender bemachtigde Balance van de 15 inschrijvers de 2e plek op kwaliteit en mogen we ons de komende jaren meten aan partijen als RHDHV, het consortium TASK, AT-Osborne & Grondwerk, Witteveen & Bos en Arcadis.
 


Ondertekening Cees Maaskant (directeur Balance) en Johan Osinga (directeur provincie Overijssel)  


Tezamen gaan wij provincie Overijssel helpen aan een prettige en veilige leefomgeving, zowel op het platteland als in de steden. Dat betekent slim bouwen, nieuwe energiebronnen gebruiken, verontreinigingen aanpakken en wateroverlast tegengaan. 

In de huidige economische omstandigheden en door de snelle ontwikkeling van kennis en expertise vindt de ontwikkeling van de flexibele schil in hoog tempo plaats. Ook binnen de provincie Overijssel neemt het aantal externen toe. Volgens het coalitieakkoord vormen zij de flexibele schil rond de vaste kern van maximaal 750 fte. De provincie Overijssel heeft een ontwikkeling ingezet die leidt tot de inrichting van een regie-organisatie rondom kerntaken. Hierdoor neemt de vraag naar tijdelijke deskundigheid toe. Deze behoefte was in het verleden gelimiteerd tot het vervullen van expertise die 'in huis' niet voor handen was, dan wel om piekbehoeften af te kunnen dekken. De toekomst definieert zich door een permanente behoefte aan tijdelijke deskundigen als permanente substantiële aanvulling van het bestand van vaste medewerkers.

Heb je altijd al eens mooie opdrachten willen uitvoeren voor de provincie Overijssel neem dan gerust contact op met Rikkert van der Veer.


Energienetwerkdag 9 nov uitgesteld

“Sturen op optimale samenwerking"

Op 9 november aanstaande stond de Energienetwerkdag: 'Omgevingsmanagement en assetmanagement horen bij elkaar' gepland. Deze netwerkdag wordt wegens volle agenda's en belemmeringen in de planning uitgesteld.

Balance organiseert de Energienetwerkdag in samenwerking met Compris in januari. Meer informatie hierover volgt zo snel mogelijk.Over de Energienetwerkdag

De ontwikkelingen van assetmanagement en omgevingsmanagement worden veelal los van elkaar gestuurd, terwijl ze elkaar juist goed kunnen aanvullen en versterken. Daar waar de assetmanager voornamelijk de interne processen structureert, brengt de omgevingsmanager de buitenwereld naar binnen. Door deze twee samen te laten werken, kunnen organisaties sneller hun doelen behalen.

Zowel Balance als Compris zullen actuele inzichten delen en klanten aan het woord laten over hun praktijkervaringen. Een interactieve kennisbijeenkomst die plaatsvindt op het hoofdkantoor van TenneT. Meer weten en aanmelden? Mail consultant Dieter de Vroomen of bekijk het volledige programma.


Korting op Nationaal Warmtecongres 2016

“Duurzame warmteopgave biedt grote kansen maar ook grote uitdagingen.”

Op 24 november 2016 wordt het jaarlijkse Nationaal Warmtecongres georganiseerd. Balance is wederom als kennispartner betrokken bij het programma. Het congres is al zeven jaar hét nationale platform voor de sector. Er komen specialisten bij elkaar van alle betrokken partijen in de warmte en energie. In het timeslot dat Balance mag vullen tijdens het congres, laten we enkele klanten aan het woord. Samen gaan we opzoek naar het antwoord op de vraag: Hoe kan ik energie-ambities naar realisatie brengen?

Relaties van Balance ontvangen 20% korting op deelname aan het congres. Lees meer over het programma en hoe u kunt inschrijven


Balance doneert oude telefoons aan Stichting Opkikker

“Het zit ‘m in de kleine dingen”

77 oude telefoons had Balance afgelopen jaar in haar bezit. Consultant Jaap Peelen vroeg of hij deze oude telefoons van medewerkers mocht doneren aan Stichting Opkikker. Deze stichting brengt lichtpuntjes in de levens van gezinnen met een ernstig ziek kind. Met het inzamelen van oude mobieltjes, halen zij geld op en organiseren zij leuke dagen voor deze gezinnen.

Balance steunt dit initiatief volledig en heeft de oude telefoons aan Jaap meegegeven. Hij en zijn gezin zijn al geruime tijd ambassadeurs voor deze stichting en hebben de telefoons persoonlijk overhandigt aan Ruud Sliphorst, directeur van Stichting Opkikker.

Balance is trots om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan dit goede doel. Meer over ons MVO-beleid en de initiatieven en bereikte resultaten van de afgelopen periode vindt u hier. 


DEEL DEZE PAGINA