Actueel

Het laatste nieuws van Balance

Mijlpaal in project Parallelstructuur A12

Een zwaar brugdek op een klein water

Afgelopen zaterdag heeft een belangrijke mijlpaal in het project Parallelstructuur A12 succesvol plaatsgevonden. Het beweegbare 41 meter lange brugdek van de nieuwe basculebrug over de Gouwe in Waddinxveen is geplaatst. Een belangrijke rol in de realisatiefase van dit project is weggelegd voor Balance. Meerdere contractmanagers werken hard om in samenwerking met Arcadis hier op een goede manier invulling aan te geven.

Het brugdek met een massa van bijna 400 ton is met behulp van twee drijvende bokken met vaste kranen op zijn plaats gehesen. Een hele onderneming die via Twitter en een livestream gedurende het hele weekend te volgen was. Heb je het gemist? Bekijk hier de filmpjes van het vervoer en de plaatsing van het brugdek. 

Meer informatie over de realisatie vind je op de website van de provincie Zuid-Holland. Geinteresseerd in contractmanagement? Lees hier onze visie.


Effectief tenderen

“BVP versus EMVI”

‘Tenderen, hoe doe je dat effectief?’ Deze vraag stond centraal in het mini-college dat business consultant Jaap Peelen verzorgde op de ledenbijeenkomst van de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) op 6 april j.l. 

Hij deelde hierin zijn ervaringen met zowel Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI)  als Best Value Procurement (BVP) aanbestedingstrajecten en wat voor impact dit heeft op de inschrijvers waar hij mee heeft samengewerkt. Juist het schakelen van EMVI naar BVP ‘gedachtegoed’ blijkt hierbij de grootste uitdaging. 

Wil je meer weten over tenderen, EMVI of BVP? Bekijk de webpagina of neem contact op met Jaap Peelen 

 


Elk IPM-team is een regieorganisatie

"De twee versterken elkaar absoluut"


Na een intensief overleg met zijn opdrachtgever over projectbeheersing, belandde Business consultant Rob Jongkind tijdens zijn lunchpauze op een interessant zijspoor: er moet een verband zijn tussen het IPM-model en de ontwikkeling naar een regierol voor opdrachtgevers organisaties. Veel organisaties zijn immers bezig met het realiseren van beide opgaves.

Benieuwd naar zijn inzichten? Lees de column die hij schreef in Cobouw “Elk IPM-team is een regieorganisatie”.


Met relatiekorting naar de conferentie Beheer & Onderhoud

Alle belangrijke spelers uit de infrastructuur zijn aanwezig

Assetmanagement is voor organisaties van grote toegevoegde waarde. Iedereen is zich daarvan wel bewust. Maar hoe ga je om met het creëren van draagvlak en hoe kun je assetmanagement versneld invoeren? Dat zijn maar een paar van de onderwerpen die centraal staan tijdens de Nationale Conferentie Beheer & Onderhoud op 23 en 24 maart in het Postillion Hotel Utrecht te Bunnik.

Alle belangrijke spelers uit de infrastructuur zijn aanwezig. Assetmanagement expert Dieter de Vroomen verzorgt samen met Onno de Ruijter van Grontmij een presentatie waarin zij hun praktijkinzichten delen.

Korting voor relaties
We mogen onze relaties 20% korting aanbieden op de entreeprijs. Heeft u interesse? Laat het weten aan Ed van der Heijde.


Omvangrijke raamovereenkomst met HHNK

Als expertises bij elkaar komen

Afgelopen maand hebben we een handtekening gezet onder een driejarige, omvangrijke raamovereenkomst met Hoogheemraadschap Hollands NoorderKwartier (HHNK).

De komende jaren zal Balance het Hoogheemraadschap voorzien van advies om het subsidieproces, de administratie en de aanvragen in te gaan richten. Onze subsidie- en water-experts combineren hun expertise om het Hoogheemraadschap zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Voor meer informatie kun je terecht bij Monique Van der Voort of Jaap Peelen.


Ondertekening van de overeenkomst door Alex Bartels namens HHNK en Arjen Schutte namens Balance 


DEEL DEZE PAGINA