Actueel

Het laatste nieuws van Balance

Gemeenten en particulieren die samen bouwen

Hoe pak je dat aan?

Binnen gebiedsontwikkeling wordt continu gezocht naar manieren om steden en dorpen levendig en economisch vitaal te maken of te houden. Zelfbouw is daarbij een belangrijk thema: particulieren die zelf invulling geven aan de gebiedsontwikkeling. Het is een kunst om dit op een efficiënte manier te regisseren.

Het expertteam van Balance verzorgde onder meer het projectmanagement van de grootste zelfbouwwijk in Nederland: het Homeruskwartier in Almere Poort. De nieuwste inzichten en onze aanpak op het gebied van zelfbouw, verwoordde Business Consultant Arne Swart in een nieuwe, heldere brochure.

Wilt u meer weten over zelfbouw? Neem contact op met Arne.


‘Een interview doe je er niet even bij’

Het interview is te leren

Aanbestedingen worden tegenwoordig steeds groter uitgevraagd. Een interview is vaak een vast onderdeel van de beoordeling. Dit betekent nieuwe zorgen voor de inschrijver: interviews, dialoogrondes, verificatiegesprekken. Hoe bereidt een sleutelfunctionaris zich hierop voor?

Een interview blijft lastig, maar een aantal valkuilen zijn te voorkomen volgens trainer en coach Marc Beets. In zijn column ‘Sleutelfunctionaris doet het interview er niet even bij’ praat hij je graag bij over de valkuilen en de successen.


Benjamin Button in projecten

Beginnen met champagne!

Wat als je een project achterstevoren doorloopt? Expert inkoop- en contractmanagement Eelco Nap stelt het zich voor en schreef er een geestige column over. Lees hier: ‘Benjamin Button in projecten’.

Wil je meer weten over contractmanagement? Neem dan contact op met Eelco.


Artikel “Bij succesvolle verduurzaming gaat het meer om de verandering van mindset dan om de techniek”

Oude panden kunnen veel duurzamer worden!

De verduurzaming van kantoorpanden uit de periode 1970 tot 2000. Dat is waar netwerkorganisatie Progress Energy Services zich op richt. Forse besparingen zijn al als de bestaande systemen die energie vragen, beter worden afgesteld op hoe het pand en de faciliteiten feitelijk gebruikt worden.

Samen met vier andere experts geeft Harold Maarsen toelichting in de bijlage van het Financeele Dagblad. Die stond in het teken van Verduurzaming Bestaand Vastgoed: “Je moet een gebouw en het gebruik eerst goed begrijpen en op elkaar afstemmen. Met zo’n actie zie je al snel substantiële besparingen en comfortverbeteringen.” Lees hier het gehele artikel: ‘Bij succesvolle verduurzaming gaat het meer om de verandering van mindset dan om de techniek’.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Mail energie-expert Harold Maarsen.


De energietransitie versnellen? Het kan.

Nieuw denken voor verduurzaming

Het toekomstbeeld in de energie, vereist een transitie naar anders denken, anders doen en anders maken en bouwen. Energie-expert Ronald Dijkgraaf heeft een interessante kijk op hoe we de noodzakelijke energietransitie in Nederland te kunnen versnellen. “Als je een probleem niet kunt oplossen, moet je het groter maken”, is zijn stelling. Ronald vertelt dat door een probleem groter te maken belangen elkaar gaan overlappen waardoor nieuwe kansen ontstaan. Lees Ronald zijn blog: heeft u een probleem, maak het groter!


DEEL DEZE PAGINA