Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen. teameiffel.nl
Balance is onderdeel van

Visual consultancy

Met visuals de essentie, verbanden en kaders in beeld brengen

Wat is visual consultancy

Visual consultancy is een vorm van communiceren waarbij tekenmethodes worden ingezet om informatie en kennis te vergaren, begrijpelijk te maken, te creëren en te delen. Zonder begrip geen draagvlak en geen innovatie. Het is daarom een onmisbare tool die efficiënt leidt tot het benutten van potentie en het verkrijgen van overzicht. Of het nu gaat om een project toe te lichten, een PSU te begeleiden of een strategische sessie te ondersteunen… Met getekende visuals komen de essentie, verbanden, en kaders in beeld.

Je hebt een geweldig idee, je hebt een strategie te pitchen, complexe informatie moet worden toegelicht, stakeholders moeten nader tot elkaar gebracht worden…. Allemaal voorbeelden van communicatie, waarin het essentieel is dat de boodschap goed overkomt. Balance levert visuele consultants die jou helpen de boodschap goed over te brengen door middel van visual consultancy.

Visual consultancy draagt bij aan een heldere boodschap, begrip en een krachtige verbinding tussen het project/onderwerp en de betrokkenen. Op deze manier biedt Balance meerwaarde bij interim- en productopdrachten waarbij samenwerking voorop staat.

Visual-consultancy-uitleg
Balance-uitleg visual consultancy
kansenkaart-2020
kansenkaart 2020

Praktijkvoorbeeld

Bij het vervangen en herstellen van oevers, wordt direct gekeken naar hoe deze oevers natuurvriendelijker en duurzamer teruggebracht kunnen worden.

Om zowel de uitvoerder, als de opdrachtgevende partij een beeld te geven waar je zoal aan kunt denken, is deze visual gemaakt. Hier zijn, naar aanleiding van onderzoek, verschillende manieren voor natuurvriendelijke oevers weergegeven. Deze visual dient als praatstuk tussen opdrachtgever en opdrachtnemer.

Onze visual producten

> Visual Recording van sessies
De essentie van een sessie wordt live opgetekend. Wat het denkproces stimuleert en één plaat oplevert. Deze plaat kan als poster geleverd worden, en is daarmee een efficiënte reminder voor verdere vervolgstappen.

> Projectplaat van programma/project
Een overzicht van de missie, visie, strategie, kernwaarden, doelen, en/of resultaten van een programma of project. Deze plaat is makkelijk uitlegbaar aan teamgenoten, collega’s of externen (denk aan bewonersavonden of participatietrajecten). Een projectplaat is ook goed in te zetten bij een tender, waarin je jouw aanbieding in 1 plaat visueel weergeeft.

> PSU – in beeld
Met een project start-up wordt de basis gelegd voor een vruchtbare samenwerking en een gezamenlijk projectdoel als eindresultaat. Hoe dit doel bereikt gaat worden en hoe er samengewerkt wordt, wordt besproken en samengevat op een plaat. Hiermee ontstaat een krachtige tool om aan te refereren gedurende de uitvoering van het project en/of na afloop mee te evalueren. Hang hem op in de projectenkamer, en het team zal zich de afspraken blijven herinneren.

> Praatplaat
Een team, afdeling of organisatie wil een verandering doorvoeren, heeft te kampen met een complexe vraagstuk of heeft een specifiek knelpunt wat opgelost dient te worden. Welke stappen zullen doorlopen moeten worden in deze situaties? Hoe vlieg je dit aan? Bijeenkomsten die hieraan gewijd worden lenen zich voor een visuele praatplaat. Op deze plaat wordt helder in beeld gebracht waar het vraagstuk om draait, wat het te bewandelende pad is, welke scenarios er zijn en/of wat de aanpak is. Dit alles kernachtig weergegeven in een visual.

Meer informatie?

Leonie Engberink
T. 020 676 3993
E.  leonieengberink@balance.nl

Bekijk hieronder onze projecten binnen visual consultancy

licht

Bekijk onze andere expertise gebieden

Energietransitie
Gebiedsontwikkeling
Omgevingsmanagement

Projectmanagement
Asset-informatiemanagement
Contractmanagement

Tendermanagement
Integrale projectbeheersing
Visual consultancy 

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

Energie