Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen. teameiffel.nl
Balance is onderdeel van

Contractmanagement

Kwaliteit in alle projectfases door beheersbare contracten. Helder, logisch en samenwerkingsgericht.

Wat is contractmanagement

Contractmanagement zorgt voor eenduidige contracten met een logische opbouw. Dit doen we door te sturen op omvang en beheersbaarheid en te kiezen voor een heldere, logische opzet waar vertrouwen uit spreekt. Zo voorkomen wij ‘papieren tijgers’, onderhouden we constructieve samenwerking en behalen we het gewenste resultaat. De expertise van Balance staat voor kwaliteit in alle projectfases.

De contractmanagers, contractspecialisten, auditors en toetscoördinatoren van Balance zorgen voor duidelijke contracten. Dit doen we binnen diverse contractvormen, zoals UAV, UAV-GC, E&C, D&C, DBM, prestatie- en gebiedscontracten. Onze experts adviseren hierover en helpen bij het opstellen van een inkoop- of aanbestedingsstrategie. We reviewen contracten en auditen op contractbeheersing, wat concrete verbeterpunten oplevert. We maken gebruik van bewezen werkwijzen en brengen onze visie, aanpak en concrete resultaten duidelijk over het voetlicht. In voorbereiding hierop gebruiken we onze praatprent, die we als uitgangspunt gebruiken voor ons contractmanagementadvies.

contractmanagement-stationsrenovatie
Stationsrenovatie Oostlijn Amsterdam

De rode draad binnen contractmanagement

Binnen Contractmanagement is risicomanagement de rode draad, waarbij wij gebruik maken van de kennis en expertise die wij in ruim twintig jaar hebben opgedaan. Met behulp van de Perceptiemeter-tool organiseren en begeleiden we de project start-up en follow-ups. Dat doen we om spanning op samenwerking en onderling vertrouwen, veroorzaakt door verschillen in perceptie, voor te zijn. De resultaten van deze sessies bespreken we, we maken afspraken en monitoren de opvolging en effectiviteit ervan, door op gezette tijden nieuwe metingen te doen.

Balance analyseert ingenieursdiensten op contractvoorbereiding, aanbesteding en realisatie en geeft hier advies over. Daarnaast maken we gebruik van coaching on the job van projectteams als geheel en individuele projectteamleden. Op deze manier leren we de projectpartijen efficiënter en effectiever samen te werken.

Behaalde resultaten

  • Door middel van een review op de contractbeheersing, implementatie van verbetervoorstellen, coaching on the job en het overnemen en professionaliseren van het toetsproces, hebben we een vastgelopen samenwerking binnen een UAV-GC contract vlot getrokken. Dit is de opmaat geweest voor het inlopen van de achterstand op werkzaamheden in opdracht van een waterschap.
  • Door optimalisatie van het toetsproces Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB) hebben we de belasting van de toetscapaciteit bij diverse opdrachtgevers gehalveerd.

Meer informatie?

Jeroen Mathyssen
T. 020 676 3993
E.  jeroenmathyssen@balance.nl

Bekijk hieronder onze projecten binnen contractmanagement.

Ben je ook geïnteresseerd om op zo n project te werken?

Ben je ook geïnteresseerd om op zo n project te werken?

Onze vacatures:

licht

Bekijk onze andere expertise gebieden

Energietransitie
Gebiedsontwikkeling
Omgevingsmanagement

Projectmanagement
Asset-informatiemanagement
Contractmanagement

Tendermanagement
Integrale projectbeheersing
Visual consultancy 

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

Assetmanagementgebiedsontwikkeling-woonwijk-soesterberg