Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen. teameiffel.nl
Balance is onderdeel van

Integrale projectbeheersing

Samen met Palladio, TASK en Primaned Projectadvies vormen wij EIFFEL Projects. Een sterk collectief in projectmanagement en integrale projectbeheersing.

Wat is integrale projectbeheersing

Diverse overheden in Nederland moeten de komende decennia veel assets renoveren of vervangen. Samen met de benodigde nieuwbouw leidt dit tot een enorme opgave in infrastructurele projecten. Hetzelfde geldt voor het Nederlandse woningbestand; de komende tientallen jaren moeten bestaande woningen energieneutraal worden gemaakt. Een grote uitdaging voor de beheersing van kosten, borging van de kwaliteit en beheersing van risico’s. Integrale Projectbeheersing is onze expertise bij uitstek.

Het is belangrijk dat projecten binnen budget, op tijd en volgens de afgesproken kwaliteitsnormen worden gerealiseerd. Dit maakt integrale projectbeheersing één van onze kerndisciplines. Balance heeft experts op het gebied van:

 • Planning Management
 • Financieel Management (projectcontrol)
 • Risicomanagement
 • Kwaliteitsmanagement
 • Scope- en afwijkingenbeheer
 • Informatiemanagement
 • Capaciteitsmanagement
 • Managers Projectbeheersing
Integrale-projectbeheersingTransformatie-Sloterplas-Sloterpark
Transformatie Sloterplas en Sloterpark

Gebruik van de nieuwste technieken

Veel opdrachtgevers in de infrastructuur werken volgens integraal projectmanagement (IPM); projectbeheersing is daarin één van de vijf kerndisciplines. Onze experts beheersen meerdere disciplines van Integrale Projectbeheersing. Zij stellen op basis van de nieuwste technieken en inzichten informatie op over de status van een project en voorzien de opdrachtgever van integraal advies.

 • Voor het opstellen van planningen beschikken wij over diverse systemen. Ook hebben wij de mogelijkheid planningen te koppelen aan risicodossiers, waardoor een probabilistische planning ontstaat.
 • Voor kwaliteitsbeheersing maken wij kwaliteitsafspraken, voeren we projectaudits uit, zorgen we voor verificaties en validaties en zetten we gate reviews in.
 • Voor doeltreffend risicomanagement helpen wij bij het zorgvuldig opstellen van risicoregisters en -dossiers en daadwerkelijke risicobeheersing.
 • Om relevante en correcte projectinformatie te genereren, maken wij gebruik van digitale dashboards en early warning systemen, zodat de opdrachtgever in staat is tijdig bij te sturen als dat nodig is.
 • Afwijkingen, bijvoorbeeld van projectscope, planning of budget, en de consequenties daarvan brengen wij volgens vaste processen in beeld. Omdat een afwijking zowel positieve en negatieve effecten kan hebben op verschillende aspecten binnen een project, vinden wij het belangrijk daar een integrale afweging in te maken.

Meer informatie?

Paula Bruyn
T. 020 676 3993
E.  paulabruyn@balance.nl

Bekijk hieronder onze projecten binnen integrale projectbeheersing.

Ben je ook geïnteresseerd om op zo n project te werken?

Ben je ook geïnteresseerd om op zo n project te werken?

Onze vacatures:

licht

Bekijk onze andere expertise gebieden

Energietransitie
Gebiedsontwikkeling
Omgevingsmanagement

Projectmanagement
Asset-informatiemanagement
Contractmanagement

Tendermanagement
Integrale projectbeheersing
Visual consultancy 

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

Projectmanagementomgevingsmanagement-woonwijk-soesterberg