Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen. teameiffel.nl
Balance is onderdeel van

VanderSat

Balance zorgt voor tractie bij proces van ontwikkelingsfase naar markt

Status: Opgeleverd
Klant: VanDerSat B.V.

Van ontwikkelfase naar de markt

VanderSat is een toonaangevende wereldwijde leverancier van commerciële satelliet gerelateerde data en diensten op basis van microgolf-observaties, waaronder bodemvocht, temperatuur en vegetatie.

De missie is met de beste producten de wereldwijde voedsel- en watercrisis oplossen. Tot de klanten van VanderSat behoren vooraanstaande partijen in agri en herverzekering. Balance heeft VanderSat begeleid bij het verkrijgen van financiering om het product van de ontwikkelfase naar de markt te brengen. Toen Balance hiermee begon zat het bedrijf nog in de start-up fase. Samen is gekeken naar de beste subsidiemogelijkheden voor het project.

vandersat

Subsidie tussen ontwikkeling en introductie

Balance kwam uit bij een subsidie vanuit het Europese Horizon 2020 programma. Een programmadeel genaamd SME instrument, is specifiek in het leven geroepen om mkb bedrijven te helpen om de zogenaamde Valley of Death (de periode tussen ontwikkeling en succesvolle marktintroductie) te overbruggen. Door een toegekende phase 1 grant van €50.000 heeft VanderSat, in samenwerking met Balance, het businessplan verder uitgewerkt en zijn de voorbereidingen getroffen voor een phase 2 grant.

Met deze Phase 2 grant is middels een ondersteuning vanuit de Europese Unie met 70% van de subsidiabele kosten (ongeveer 1,35 Miljoen subsidie), de werking van het product aangetoond in twee verschillende demonstraties: een pilot binnen de AgriFood sector en een pilot binnen de herverzekeringsbranche. Recentelijk is dit project met succes afgerond. Met de resultaten van dit project hebben honderdduizenden boeren en conglomeraten wereldwijd toegang tot accurate data over het in de bodem aanwezige vocht. Daarmee zijn zij in staat ‘agricultural inputs’ als water, mest en gewasbeschermingsmiddelen te optimaliseren en de opbrengst van gewassen per hectare te laten toenemen tot wel 15%.

richard-de-jeu
Richard de Jeu, oprichter en CTO VanderSat

Richard de Jeu, oprichter en CTO VanderSat, heeft het volgende over de samenwerking te zeggen:

We zijn zeer tevreden met Balance. Op het gebied van Europese subsidies zijn ze echt onze rots in de branding. Ze gaan zeer zorgvuldig en professioneel om met de voorstellen, en zijn heel eerlijk met betrekking tot de mogelijkheden en beperkingen van de verschillende subsidieprogramma’s. Door deze competenties in combinatie met hun gedrevenheid en prettige samenwerking hebben we al een aantal mooie subsidies binnengehaald, waaronder de prestigieuze SME grant van de Europese Commissie.

Adviseurs op dit project

marjolein-driessen

Marjolein Driessen

Adviseur Gebiedsontwikkeling
gerbrand-lub

Gerbrand Lub

Adviseur Integrale Projectbeheersing

Bekijk hieronder onze meest recente projecten

Ben je ook geïnteresseerd om op zo n project te werken?

Onze vacatures:

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

Integrale-projectbeheersingTransformatie-Sloterplas-SloterparkEnergietransitie