Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen. teameiffel.nl
Balance is onderdeel van
 In

Roy ter Welle

Ik ben voor Balance werkzaam binnen de expertises Project- en tendermanagement en projectbeheersing, voornamelijk aan opdrachtnemerszijde. 

Ik heb diverse tenders gedaan in de civiele betonbouw, waterbouw en hoogspanningstechniek. Daarnaast ook projectbeheersing voor tweetal projecten in de hoogspanningstechniek. Aan opdrachtgeverszijde heb ik als projectmanager in de ontwerpfase van de hoogspanningstechniek gewerkt.

Hoe maak ik Nederland toekomstbestendiger?
Ik draag bij aan een toekomstbestendiger Nederland door te werken aan hoogwater beheersing en de energietransitie. Vanuit mijn eigen interesse breng ik diverse disciplines bij elkaar om tot een succesvolle samenwerking te komen.

Waarom heb ik voor Balance gekozen?
Ik werk graag aan uitdagende, complexe projecten in de infrastructuur of techniek. Bij Balance is er een grote diversiteit aan projecten, een sterke focus op samenwerking en veel betrokkenheid vanuit collega’s. Dat spreekt mij enorm aan!

”’Balance biedt mij de kans om mijn kennis en ervaring in te zetten op diverse en interessante projecten in verschillende sectoren bij toonaangevende partijen.”

Roy ter Welle

Zou je jezelf in een aantal zinnen kunnen voorstellen?

Ik ben Roy ter Welle en werkzaam voor Balance sinds 2016. Ik heb een achtergrond in de infra, hoofdzakelijk aan opdrachtnemerszijde. Ik ben begonnen als projectcoördinator bij een groot ingenieursbureau en heb daarna in verschillende functies gewerkt bij drie grote aannemers in Nederland. Daarbij eerst gewerkt als werkvoorbereider en uitvoerder en daarna ben ik doorgegroeid tot projectcoördinator en assistent projectleider op multidisciplinaire projecten in de Infra en Utiliteit. Mijn ervaring heb ik vervolgens verder verbreed door te werken als multidisciplinair tendermanager en hoofd bedrijfsbureau. Mijn werkervaring zet ik nu bij Balance in is als Tendermanager/EMVI-adviseur en als Manager Projectbeheersing. In projecten draait het in mijn beleving over het juist inzetten van elkaars sterke kanten: niet alleen de inhoud moet goed zijn, maar ook de samenwerking is cruciaal voor een succesvol project.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Naast het bewaken van de tijd- en financiële voortgang van ons project, zorg ik ervoor dat we als project aantoonbaar voldoen aan de contracteisen en we onze werkprocessen verbeteren. Tijdens mijn werk schrijf ik het ene moment een procesplan zoals een Projectmanagementplan of Deelkwaliteitsplan, terwijl ik even later bezig ben het registeren en uitwerken van geconstateerde afwijkingen. Daarmee zorgen we dat we onze werkzaamheden continu verbeteren. Later op de dag overleg ik over de inrichting van onze werkprocessen en bijbehorende informatie- of documentmanagementsystemen. Daarbij is het doel dat werkprocessen eenvoudig en gebruiksvriendelijk zijn, terwijl we tegelijkertijd ook eenvoudig aantoonbaar kunnen maken dat aan de contracteisen voldaan wordt. Tussen alle werkzaamheden door stem ik met collega’s de voortgang van het project af en kijk ik of we nog op schema liggen.

Waarom heb jij voor Balance gekozen?

Balance biedt mij de kans om mijn kennis en ervaring in te zetten op diverse en interessante projecten in verschillende sectoren bij toonaangevende partijen. Omdat Balance zowel aan opdrachtgevers- als opdrachtnemerszijde opdrachten uitvoert, geeft mij dit de mogelijkheid aan beide zijden van de tafel te zitten en met mijn Balance collega’s de ervaringen daarvan uit te wisselen. Bovendien richt Balance zich sterk op samenwerking, iets wat goed aansluit bij mijn visie op succesvolle projecten.

Welke ontwikkelroute heb jij bij Balance kunnen doorlopen?

Dankzij de opdrachten van Balance heb ik ook ervaring op kunnen doen bij opdrachtnemers buiten de wegen- en betonbouw: ik heb diverse waterbouwkundige opdrachten gedaan, gewerkt aan parkeergarages en doe momenteel veel projecten op het gebied van Hoogspanningstechniek. Daarnaast geef ik nu ook regelmatig trainingen op het gebied van Systeemgerichte contractbeheersing, zowel aan opdrachtnemers- als opdrachtgeverszijde. Deze ervaringen maken mij tot een allround gesprekspartner als het gaat om projectbeheersing.

Wat is jouw meest bijzondere project en waarom?

Mijn meest bijzondere project is het project Boterhuispolder. Voor Ploegam hebben we daarvoor de EMVI-stukken opgesteld. Met een team van Ploegam en Balance hebben we veel tijd besteed aan het doorgronden van de klantvraag en daarbij slimme oplossingen uitgewerkt, die we op een hele duidelijke manier visueel hebben weten te maken. Heel gaaf om dan te zien dat een opdrachtgever dit ook waardeert en het project aan Ploegam gunt.

Wat moeten toekomstige collega’s weten als ze bij Balance gaan werken?

Binnen de organisatie is heel veel kennis aanwezig: voor iedere vraag is er wel een collega die hiermee kan helpen. Maak daar dus zeker gebruik van!

Begin met typen en druk op enter om te zoeken