In

Floris van Hoof

Ik werk voor Balance als adviseur Energietransitie. De Energietransitie is een expertisegebied met nog te weinig expertise en een werkgebied met teveel werk. Mijn doel is om via Balance gemeenten en andere partijen te helpen op weg naar een duurzame toekomst.

Mijn achtergrond ligt in het projectmanagement, beleidsadvies en het beheren van gemeentelijke subsidieportefeuilles. Ik heb me zo ontwikkelde tot een generalist met brede kennis van wat er speelt binnen gemeenten, waardoor ik binnen een gemeente goed de verschillende belangen bij elkaar kan brengen. Mijn kracht ligt in het vertalen van visies en plannen naar concrete projecten, waarbij ik word geholpen door een degelijke financiële kennis. Door zowel interne als externe partijen met elkaar te verbinden help ik tot een gedragen resultaat te komen.

Hoe maak ik Nederland toekomstbestendig?
De afgelopen jaren ondersteunde ik projecten in de energietransitie vooral in de opstartfase. Denk dan aan projecten als:

    • Aardgasvrije wijken;
    • Duurzame opwekprojecten;
    • Circulaire economie;
    • Klimaatadaptie in binnensteden en buitengebied.

In de opstartfase gaat het om het bij elkaar brengen van de verschillende stakeholders en samen zoeken naar gedeelde belangen. De uitdaging voor gemeenten ligt erin dat zij de regie willen houden maar vaak niet de (grootste) financier zijn van projecten. Subsidies kunnen daarbij een oplossing bieden, waarbij mijn ervaring met subsidies een duidelijk voordeel biedt binnen de projecten.

Waarom heb ik voor Balance gekozen?
De afgelopen jaren heb ik mijn focus verlegd van subsidies naar de energietransitie tot de tijd rijp was om volledig over te stappen. Bij Balance kan ik me volledig focussen op energietransitie, dus dit is voor mij de perfecte stap. Ik ben daarbij over de streep getrokken door de prettige kennismakingsgesprekken en de nadruk van Balance om de ontwikkeling van werknemers voorop te zetten.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken