Woonwijk vliegbasis Soesterberg

Wonen in en met de natuur

Status: Lopend
Klant: Provincie Utrecht 

Een bijzondere woonomgeving

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is het in de nabije toekomst schitterend wonen. Woonwijk Vliegbasis Soesterberg komt op slechts tientallen meters van de landingsbaan aan de rand van een natuur en recreatiegebied. Hier vervagen grenzen tussen tuin en bos, huis en heide. Het is de gezamenlijke ambitie van de provincie Utrecht en haar samenwerkingspartners om hier een bijzondere woonomgeving neer te zetten.

De woonwijk zal bestaan uit vrijstaande villa’s, twee-onder-een-kapwoningen en levensloopbestendige patiowoningen. Cultuurhistorische elementen als de verkeerstoren, de taxibaan (rollerbaan) en de groepsschuilplaatsen voor vleermuizen krijgen ook een plek binnen de nieuwe plannen. De woonwijk zal straks bestaan uit drie verschillende woonwerelden. Er kan gewoond worden in het bos, in het heidenlandschap of aan de rollerbaan. Door woonvorm, architectuur, en landschap aan elkaar te koppelen krijgt elke ‘wereld’ een sterke identiteit en prettige sfeer.

omgevingsmanagement-woonwijk-soesterberg

Verloop van het project

Vanuit Balance is Robin Siebel verantwoordelijk gesteld voor het project. Robin is expert op het gebied van Gebiedsontwikkeling en Niet Gesprongen Explosieven (NGE), wat zeer goed van pas komt aangezien de woonwijk wordt gebouwd op het terrein van de voormalige militaire vliegbasis. De oplevering van de eerste huizen in de nieuwe woonwijk staat gepland in de periode 2020-2025.

gebiedsontwikkeling-woonwijk-soesterberg

Robin Siebel heeft het volgende over het project te vertellen:

Het geeft mij veel voldoening om mijn (uitvoerings-)kennis in de Gebiedsontwikkeling in dienst te stellen van de Provincie Utrecht. Zij leren van mij, maar ik leer weer van hen. Het werken aan programma’s met groen en natuur is echt een vak apart.

In Oktober 2020 verscheen Robin in de Nieuwbouw magazine met een artikel over de woonwijk Soesterberg. Hij vertelt over zijn ervaringen tijdens het project en hoe hij hier vanuit Balance betrokken is.

Adviseurs op dit project

Coen de Winter

Business Manager | PCM

Otto van den Berg

Adviseur Energietransitie

Bekijk hieronder onze meest recente projecten

Ben je ook geïnteresseerd om op zo n project te werken?

Onze vacatures:

Vacature projectmanager gebiedsontwikkeling

Bouw jij samen met ons mee aan een groen en toekomstbestendig Nederland…
Bekijk de vacature >

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

ArenApoort-oost-westwaterschap-amstel-gooi-en-vecht