Blog

AAN HET WOORD: Geert-Jan Ankone

“Sinds 2008 ben ik bij Balance werkzaam als adviseur Omgevingsmanagement. Momenteel werk ik bij drie verschillende opdrachten: één als adviseur vergunningsmanagement, één als projectleider conditionering en één als vergunningscoördinator. Zo mag ik de kar trekken bij een van de omvangrijkste archeologisch proefsleuvenonderzoeken ooit, en bij de ander moet ik ervoor zorgen dat alle stakeholders in het zakelijk hart van Nederland willen meewerken. Dat laatste is echt een uitdaging omdat we soms op wel drie meter van een kantoorgevel een tunnel aan het aanleggen zijn. Een van deze gave projecten hoop ik op 1 april af te ronden, na exact zeven jaar.

Al deze projecten zijn buitengewoon dynamisch en met vele stakeholders, iets wat mij bijzonder aanspreekt in projectmanagement.

In projectmanagement bied je jouw kennis en kunde aan de opdrachtgever aan. Het is daarom goed te weten wat de opdrachtgever wil, om je vervolgens overbodig te maken. Dat laatste klinkt gek, maar betekent voor mij dat ik mijn werk goed doe. Wat hierin het meest uitdagende is, is in het aanvoelen van de wensen van de opdrachtgever. Als ik precies weet wat de opdrachtgever wil kan ik daar mijn focus op afstemmen.

Werken op projectbasis betekent dat je flexibel bent, goed kan samenwerken en communiceren, maar vooral dat je doorzettingsvermogen hebt. Sommige mensen vinden zekerheid prettig, ik hou juist van het flexibele en dynamische bestaan. Toch wilde ik ook iets meer zekerheid. Waar ik voorheen elke drie jaar bij een andere werkgever werkte blijf ik nu in dienst van Balance. Daarbij vind ik Balance een fijn bedrijf omdat er altijd dat kleine beetje extra (aan kwaliteit, inzet, zorg, passie, betrokkenheid en maatwerk wordt aangeboden.

Februari 2017

Begin met typen en druk op enter om te zoeken