Projectmanagement 

Een integrale aanpak creëert rust én energie

 
 

Het verbinden van alle factoren die invloed hebben op een project, op zo’n manier dat ze bij elkaar optellen. Dat is de kunst. Eigenlijk is mensen-tijd-budget-processen-kwaliteit-en-verwachtingsmanagement een betere omschrijving dan projectmanagement. Het gaat erom de dingen in beweging te krijgen. Het resultaat – als het lukt - is zowel energie als rust. En een succesvol project natuurlijk. 

 

In de praktijk:


Weer beweging in project

Beweging in project, kruisverbanden, alles komt samen

Als het project niet soepel loopt. Wat heb je dan het hardst nodig? Een adviseur met een oplossing? Of liever iemand met de juiste vraag? Balance professionals kiezen optie B. Vaak is immers niet zo helder wat nu écht het probleem is. En de oplossing ligt ook niet altijd op de plek waar een probleem zich manifesteert.

Of je nu te maken hebt met budgetoverschrijdingen, nieuwe wetgeving of conflicten op de werkvloer: Balance projectmanagers beschouwen eerst het geheel aan factoren en creëren dán de beweging. Op de juiste plek.
 


 

Risico-denken in alle lagen verankerd

Ieder project heeft een eigen karakter en vraagt een eigen methodiek. Echter, één uitdaging is binnen bijna alle projecten gelijk, en dat is risico-gestuurd denken. Dat echt goed kunnen, gaat niet over het volgen van de standaardprocedures. Dat gaat over integraal naar het project kijken en op tijd de juiste verbindingen leggen tussen factoren en mensen. Balance projectmanagers benutten de inzichten en creativiteit die potentieel in het project aanwezig zijn. Het doel: verrassingen voorkomen door risico-denken in alle gelederen te verankeren. 
 


Wat ziet een dwarsdenker?

Kijk eens anders naar een project

Heel gezond maar niet populair: een andere mening horen. Soms is dat wel nodig. Om geïnspireerd te raken of om te groeien. Maar vooral om te kijken of het misschien beter kan. Vraag daarom een dwarsdenker om feedback: “wat zie jij gebeuren in mijn project?”.

Onze professionals zijn geen groentjes en daarom bij uitstek geschikt voor deze job. Ze hebben jaren ervaring opgedaan bij veel verschillende projectomgevingen. Via second opinions, advies, of inspirerende omdenksessies geven ze hun leerervaringen door en bieden ze pragmatische handvatten voor verbetering. 
 


DEEL DEZE PAGINA