Sector Energie

Duurzame energievoorziening door optimale samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers

licht

Filter per sector

De vraag naar duurzame energie in Nederland neemt toe: we stappen van aardgas af en gaan over op andere energiebronnen. De energietransitie is in volle gang; bouwprojecten worden duurzaam gemaakt en kolen- en gascentrales maken plaats voor zonne- en windenergie. Het opwekken van energie gebeurt steeds vaker op lokaal niveau. Dit vraagt om nieuwe marktconcepten en nieuwe technologieƫn; een uitdaging voor Nederland.

De experts van Balance dragen bij aan deze veranderingen. Door opdrachtgevers en opdrachtnemers optimaal te laten samenwerken realiseren we succesvolle projecten. De maatschappelijke impact is hierbij van groot belang. Balance ziet projecten als meer dan techniek alleen. Door onze ervaring in projectmanagement weten we wat er van een opdrachtgever gevraagd wordt. Samen zorgen wij ervoor dat een project optimaal verloopt en zo snel mogelijk resultaat oplevert.

Flexibele manier van werken

Balance ondersteunt opdrachtgevers bij effectief werken. We helpen met de voorbereiding, de uitvoering en de oplevering van een project. Onze experts hebben kennis van de markt, de techniek en de inhoud. Wij nemen de uitdagingen van projecten mee bij het vinden van de juiste oplossingen.

We onderscheiden ons door flexibiliteit. We werken op fulltime of parttime basis op iedere gewenste locatie. Onze experts zetten we in voor grotere opdrachten of voor delen van projecten (zoals contractreviews, opstellen van planningen of advisering). Ook is Balance voor opdrachtgevers in de sector Energie preferred supplier op het gebied van training, begeleiding en coaching.

Advies: strategisch, tactisch en operationeel

Balance beschikt over jarenlange ervaring met opdrachtgevers binnen de energiebranche. Daardoor zijn wij in staat gedegen advies te geven op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau. We delen onze best practices, zodat we onze opdrachtgevers vooruit helpen. Binnen de sector Energie ontwikkelt Balance samen met kennisinstituten zoals het CROW, trainingen en cursussen op het gebied van Contractmanagement (UAV-GC, Systeemgerichte Contractbeheersing) en Integrale Projectbeheersing.

Aansluitende expertises | Passend bij de sector Energie

Meer informatie?

Udo Veenstra
T. 020 676 39 93
E. udoveenstra@balance.nl

Projecten uit de praktijk

Project

Weespertrekvaartbuurt

Balance onderzocht voor de Gemeente Amsterdam wat de beste warmtenet-oplossing is om de Weespertrekvaartbuurt van duurzame energie te voorzien.

Omdat er in de gemeente Amsterdam circa 200 gebiedsontwikkelingsprojecten lopen, is Balance ingeschakeld voor de coƶrdinatie hiervan.

Meer lezen

Project

Warmtenetten in Soest en Soesterberg

Geen afhankelijkheid meer van fossiele brandstoffen

Een nieuwe snelweg bij Rotterdam om de bereikbaarheid en leefbaarheid te verbeteren. Vooraf is er onderzoek gedaan, daarna is het project door een intensieve samenwerking tot stand gekomen.

Meer lezen

Project

Woonbron

Woonbron is de woningcorporatie voor huurwoningen en bedrijfsruimtes in Rotterdam, Spijkenisse, Delft en Dordrecht. De organisatie vroeg Balance om het programma Duurzaamheid te leiden.

Balance heeft gezorgd voor een heldere duurzaamheidsstrategie met daarbij aandacht voor de haalbaarheid en de betaalbaarheid van de transitie. In de praktijk heeft dit voor aardgasvrije projecten geleid.

Meer lezen

Weespertrekvaartbuurt

Warmtenetten in Soest en Soesterberg

Woonbron

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

ProvinciesAmsterdam van bovenaf