Blog

Het gat van Piet

Hoewel de risicoanalyses, adviesdienstverlening en projectaudits van Balance natuurlijk wel eens worden genoemd in artikelen of blogs zoals deze, is dat niets vergeleken met de faam die sommige van onze projectleiders genieten. Als talent recruiter bij Balance kan ik van dichtbij aanschouwen hoe zij, als ultieme experts in hun vakgebied, soms zelfs uitgroeien tot begrippen in de bouw…

Piet Jansen is zo iemand. Een jaar of zes geleden startte hij op het project ‘Metrostation CS’ in Rotterdam. Sinds die tijd heb ik met Piet een speciale band opgebouwd. Niet dat we elkaar wekelijks spreken, maar op bijeenkomsten weten we elkaar altijd te vinden en zo nu en dan bellen we elkaar op. Onderdeel van deze connectie is dat ik Piet ieder jaar bezoek bij ‘Spoorzone Delft’, een project van ProRail waar hij door ons is ingezet. Piet houdt zich hier bezig met de aanleg van een ondergronds spoor en omdat de bouwplaats in mijn nabije woonomgeving is, heeft het project extra mijn interesse.

Vandaag heb ik Piet weer eens opgezocht op zijn project. Ik kreeg een rondleiding over het ondergrondse terrein. Voordat we de bouwplaats op konden gaan, kreeg ik eerst een veiligheidsinstructie. Wat ik wel en niet mag doen en waar ik moet verzamelen in geval van een calamiteit: de standaardprocedure. Minder standaard was de naam van één van de verzamelpunten. Op de plattegrond zag ik in volle glorie ‘Het gat van Piet’ staan. Ik keek Piet aan en vroeg om opheldering bij deze toch wat triviale naam.

Wat bleek? Onze Piet Jansen had op een bepaald moment bedacht dat het voor de logistiek op het bouwterrein handig was om een groot gat in de grond te gebruiken, zodat het materiaal met een kraan zo dicht mogelijk bij het ondergrondse werk kon worden afgeleverd. Zo werd ook gelijk de logistieke bouwstroom voor de bovengrondse bouw van het stadkantoor ontkoppeld. De aanleg van deze briljante ingeving had echter nogal wat voeten in aarde, waardoor ‘Het gat van Piet’ al snel een bekend begrip binnen het project werd.

Het gat van Piet: bekend, en nu dus zelfs van levensbelang. Er is geen medewerker op het terrein van Spoorzone Delft die het verzamelpunt niet kent. Al is hij ook wel moeilijk te missen, nu de naam van Piet z’n gat zelfs op een plaatsnaambord zijn faam bevestigt.

Door: Erik Versteeg, Talent Recruiter

Begin met typen en druk op enter om te zoeken