Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Nieuwe techniek voor dijkversterking brengt resultaat

Status: Opgeleverd
Klant: Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (Waterschap AGV)

Sturen op samenwerking en resultaat

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV) zorgt voor schoon water, sterke dijken en recreatie in en op het water in de regio waar de naam naar verwijst. Balance was gevraagd om Waterschap AGV te ondersteunen bij een pilotproject voor een nieuwe dijkversterkingtechniek. Waterschap AGV zocht naar sterk projectmanagement voor het pilotproject. Dit in het kader van het Hoogwaterbeschermingsprogramma en de Projectoverstijgende Verkenning (POV) Macrostabiliteit; zij zoeken met waterschappen, het bedrijfsleven en kennisinstituten naar innovaties om het faalmechanisme macrostabiliteit effectiever te kunnen aanpakken. Zo worden dijkversterkingen beter, sneller en goedkoper.

Balance heeft in een Integraal Projectmanagement team (IPM-team) het project uitgevoerd, het team bestond uit Waternet, een aannemer en een adviesbureau. Zij hebben de nieuwe techniek voor het versterken van dijken getest. Openstaande vragen van Expertise Netwerk Waterveiligheid (ENW), een kennisnetwerk van specialisten in waterveiligheid, zijn tegelijk beantwoord. Er was een gezamenlijke projectorganisatie opgezet en ingericht. De experts van Balance hadden gestuurd op samenwerking en resultaat. Verder was er in die fase duidelijk gecommuniceerd naar potentiële belanghebbenden variërend van overheden, aannemers, onderwijsinstellingen en onderzoeksinstituten.

Waterschap Amstel Gooi en Vecht

Nieuwe techniek wordt ingezet

Uiteindelijk werden de vragen van EBW beantwoord. Dit leidde tot een bevestiging van de nieuwe techniek voor dijkversterkingen; wat door de branche werd geaccepteerd. De Ringdijk Watergraafsmeer, onderdeel van Waterschap AGV, is versterkt. Er is een nastel- en monitoringsperiode van vijf jaar in gang gezet. De succesvolle, nieuwe techniek voor het versterken van dijken wordt op specifieke locaties ingezet.

Adviseurs op dit project

Nynke de Vries

Adviseur Omgevingsmanagement

Nicole van Leeuwen

Adviseur Contractmanagement

Bekijk hieronder onze meest recente projecten

Ben je ook geïnteresseerd om op zo n project te werken?

Onze vacatures:

Vacature projectmanager (senior)

Heb jij inmiddels jaren ervaring in het managen van infrastructurele projecten…
Bekijk de vacature >

Vacature projectmanager (medior)

Heb jij inmiddels enkele jaren ervaring in het managen van infrastructurele projecten…
Bekijk de vacature >

Vacature contractmanager (medior)

Als contractmanager bij Balance pas je jouw expertise van de marktbenadering, contractering en contractbeheersing gevraagd en ongevraagd zelfstandig toe in projecten…
Bekijk de vacature >

Vacature contractmanager (senior)

Als contractmanager bij Balance ben je met jouw team verantwoordelijk voor de beheersing van het gehele proces van contractvoorbereiding, aanbesteding en –uitvoering richting verschillende marktpartijen…
Bekijk de vacature >

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

gebiedsontwikkeling-woonwijk-soesterbergwaterschap-drents-overijsselse-delta