Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen. teameiffel.nl
Balance is onderdeel van

Warmteregisseur Duin- en Bollenstreek

Klant: Holland Rijnland

Warmteregisseur

In opdracht van RES Holland Rijnland leverde Balance een warmteregisseur voor de regio Duin- en Bollenstreek. Op basis van verschillende onderzoeken lijken collectieve warmtesystemen (ofwel warmtenetten), voor een groot deel van de regio Holland Rijnland een geschikt alternatief voor het huidige gasnetwerk.

In de Duin- en Bollenstreek (gemeenten Katwijk, Noordwijk, Hillegom, Lisse en Teylingen) zijn naast aardwarmte weinig andere warmtebronnen beschikbaar. Aardwarmte kan dus een belangrijke spelen in de warmtetransitie en vereist de realisatie van een grootschalig (regionaal) warmtenet. De schaal van aardwarmte en de complexiteit van het vraagstuk vereisen een bovengemeentelijke aanpak. De vraag is hoe de Duin- en Bollenstreek gemeenten de door hen toebedeelde regierol kunnen oppakken en hoe lokale initiatieven hierin een rol kunnen spelen. Om als gemeenten goed de regie te kunnen voeren heeft Balance een warmteregisseur geleverd met als opdracht om de samenwerking tussen gemeenten onderling en met de markt vorm te geven.

energietransitie

Wil je meer weten, neem dan contact op met Henry Staal.

Bekijk hieronder onze meest recente projecten

Ben je ook geïnteresseerd om op zo n project te werken?

Ben je ook geïnteresseerd om op zo n project te werken?

Onze vacatures:

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

Energietransitietraining-balance