Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen. teameiffel.nl
Balance is onderdeel van

Stimuleren Zon op VvE daken in de wijk Pendrecht

Klant: Gemeente Rotterdam

Zonprojecten op VvE daken in Pendrecht

Balance begeleidde het project Zon op VvE daken in de Rotterdamse wijk Pendrecht.

De vraag van de gemeente Rotterdam was op welke wijze de gemeente zonprojecten op VvE daken in Pendrecht kon stimuleren en ondersteunen. Met specifieke aandacht hoe zonnepanelen op VvE’s, maar ook op andere gebouwen met platte daken voor mensen met een klein inkomen haalbaar gemaakt konden worden.

De opdracht resulteerde in vier concrete aanpakken om zonprojecten in Pendrecht te stimuleren. Dit varieerde van een dedicated ondersteuningsaanpak voor VvE’s en een algemenere stimuleringsaanpak voor opzet van Postcoderoos-projecten in de wijk, tot een breed arrangement aan financieringtools om mensen met weinig inkomen toch van zonprojecten te laten profiteren. Ook werd een aanvullende aanpak met energiecoaches voor Pendrecht voorgesteld.

Wil je meer weten, neem dan contact op met Henry Staal.

Bekijk hieronder onze meest recente projecten

Ben je ook geïnteresseerd om op zo n project te werken?

Ben je ook geïnteresseerd om op zo n project te werken?

Onze vacatures:

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

Energietransitie