Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen. teameiffel.nl
Balance is onderdeel van

Ontwikkeling Aanbod Warm Amsterdam

Klant: Gemeente Amsterdam

Uitbreiding van het warmtenet

Vanuit Warm Amsterdam (een samenwerking van de gemeente, Vattenfall en de Amsterdamse woningbouwcorporaties) is gewerkt aan een aanbod voor huurders om over te stappen op het bestaande warmtenet.

Voor sommige buurten is het echter essentieel dat ook de particuliere eigenaren (zoals Verenigingen van Eigenaren) meedoen met deze overstap, om uitbreiding van het warmtenet haalbaar te maken. In opdracht van Warm Amsterdam heeft Balance het aanbod voor de particuliere eigenaren ontwikkeld. Dit aanbod geeft duidelijkheid aan de eigenaren voor wat betreft kosten van overstappen, mogelijkheden om de kosten te financieren, subsidies, planning, voor- en nadelen van het overstappen, duurzaamheid van het warmtenet, actuele ontwikkelingen en isolatie. Het aanbod is getest in één van de buurten waar Warm Amsterdam zich op richt. Op basis van de reacties is het aanbod (en de aanpak) verder verbeterd en uitgewerkt voor toepassing in de volgende buurt(en). Tot slot heeft Balance een advies opgeleverd met concrete stappen en oplossingsrichtingen voor het vervolg.

Energietransitie

Wil je meer weten, neem dan contact op met Ivo Snijders of Koen de Jong.

Bekijk hieronder onze meest recente projecten

Ben je ook geïnteresseerd om op zo n project te werken?

Ben je ook geïnteresseerd om op zo n project te werken?

Onze vacatures:

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

Gemeente-Amsterdam-energietransitieenergietransitie