Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen. teameiffel.nl
Balance is onderdeel van

Middenboulevard

De Kust Gezond

Status: Lopend
Klant: Gemeente Den Haag

De Kust Gezond

De Kust Gezond is het programma voor de verbetering van de kwaliteit van de buitenruimte in Scheveningen Bad. Zo worden onder andere de Noordboulevard, de Middenboulevard, de strandopgangen en belangrijke straten en pleinen opgeknapt. Ook krijgen fietsers en voetgangers meer ruimte.

De Middenboulevard ondergaat na de zomer van 2022 een grote verandering. De boulevard wordt voor het grootste gedeelte verbreed. Ook komt er een ruim 35 meter brede trap, tegenover het Kurhaus. Deze trap verbindt de Middenboulevard met het strand en de strandpaviljoens. De trap komt precies op de plek waar vroeger de oude Pier begon. Aan de Middenboulevard komen 3 grote openbare pleinen voor verschillende activiteiten. De pleinen zijn:

  • de omgeving van de Beeldentuin bij de overgang met de Morales boulevard;
  • het gebied recht tegenover het Kurhaus bij de nieuwe trap;
  • de ruimte bij de opgang naar de Pier.
overzicht-middenboulevard

Verloop van het project

Eind 2021 wordt de aannemer voor de bouwteamfase gecontracteerd. Belangrijkste reden voor deze bouwteamfase is om in gezamenlijkheid met de opdrachtgever en overige stakeholders invulling te geven aan de uitdagingen van dit project op het gebied van risico’s, bouwfasering en logistiek, omgevingsmanagement en duurzaamheid. Dit met het doel het concept bestek uit te werken tot definitief bestek op basis waarvan Gegadigde een aanbieding kan doen voor uitvoering van het project.

middenboulevard-kurhausnieuw

Cornil Driessen, adviseur Integrale Projectbeheersing, deelt zijn ervaringen over het project:

Nadat ik voor het programma De Kust Gezond de rol van projectcontroller had vervuld, ben ik verder gegaan als manager projectbeheersing. In deze rol is het belangrijk invulling te geven aan de beschreven processen van de gemeente Den Haag en het IPM (integraal projectmanagement) team hierop te wijzen. Je hebt hierin een faciliterende rol en soms wijs je jouw IPM collega’s ook op hun verantwoordelijkheden. Tenslotte gaan we zorgvuldig om met belastingcenten van de Nederlandse burger en dienen deze verantwoord uitgegeven te worden. Wat de rol binnen dit project (en eigenlijk binnen alle projecten) nu zo leuk maakt is de hoge mate van onzekerheid in een ontwerpfase van een project. Niemand weet nog hoe het project er precies uit komt te zien, welke risico’s we lopen en welke fasering passend is. Voor de realisatie van de Middenboulevard komt daar nog eens bij dat we twee jaar jaar met een beperkte bereikbaarheid te maken hebben en alle stakeholders en bezoekers van het strand en boulevard tevreden moeten houden. Dit is slechts greep uit het gevarieerde werkpakket van een manager projectbeheersing.

Adviseurs op dit project

Cornil Driessen

Adviseur Integrale Projectbeheersing

Bekijk hieronder onze meest recente projecten

Ben je ook geïnteresseerd om op zo n project te werken?

Ben je ook geïnteresseerd om op zo n project te werken?

Onze vacatures:

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

kruispunt-beresteinlaanonderhoud-driemond