Advies en begeleiding (EPC partnership)

Voorbereiding bouw nieuwe fabrieken Umincorp

Status: Opgeleverd
Klant: Umincorp

Recyclen van plastic

Voor een toekomstbestendiger Nederland kunnen we niet om circulariteit en hergebruik van materialen heen, met name hergebruik van plastic. Umincorp heeft als missie om met gebruik van hun innovatieve techniek gemengde plastic stromen te recyclen tot zuivere polymeervlokken. Balance gelooft in het leveren van een duurzaam resultaat aan de fysieke leefomgeving, waar Umincorp aan bijdraagt. Balance heeft ondersteuning geboden door hen te adviseren en begeleiden bij het vinden van een EPC partner voor het onderbrengen van hun techniek in nieuwe fabrieken.

Jaarlijks wordt er zo’n 300 miljoen ton plastic geproduceerd op aarde, waarvan het grootste gedeelte minder dan 15 minuten wordt gebruikt. Na gebruik eindigt ongeveer 30% van dit plastic in rivieren en oceanen. Van het ingezamelde plastic, wordt gemiddeld 60% opnieuw gebruikt in de vorm van gerecycled ruw materiaal, wat betekent dat bijna de helft van het plastic als enkel afval wordt gezien. Deze cijfers zorgden ervoor dat Umincorp in 2012 is gestart met het ontwikkelen van een innovatieve techniek (Magnetic Density Seperation (MDS)), die ervoor zorgt dat 90% van het ingezamelde plastic hersteld en opnieuw gebruikt kan worden. De missie is, om met gebruik van MDS, gemengde plastic stromen te recyclen tot zuivere polymeervlokken. Vanuit hun fabriek in Amsterdam wordt hier hard aan gewerkt.

Umincorp-2

EPC partnership

Steeds meer producenten zoeken naar gerecyclede materialen voor hun producten en investeringsmogelijkheden in nieuwe recyclingmethoden. Deze investeringen bieden Umincorp de mogelijkheid om hun techniek in nieuwe fabrieken onder te brengen. Een eerste nieuwe fabriek wordt gebouwd in Nederland, waarna ook internationale fabrieken zullen volgen. Voor het realiseren van deze nieuwe locaties zocht Umincorp een EPC partner, die ondersteunt op het gebied van Engineering, Procurement en Construction.

Umincorp

Vanuit Balance begeleidden en adviseerden wij Umincorp tijdens dit proces en spraken we als projectteam met verschillende partijen die in aanmerking kwamen voor dit bijzondere partnership. Balance heeft, in afstemming met Umincorp, een proces opgezet voor deze zoektocht en dit vervolgens voor Umincorp uitgevoerd. Dit proces omvatte een marktverkenning, een voorselectie, het opstellen van selectiecriteria en selectiedocumenten, het uitvoeren van onderhandelingen, het opstellen van een definitief selectie-advies aan Umincorp en het voeren van alle communicatie. Dit proces werd afgerond met het opstellen en afsluiten van een Letter of Intent en ondersteuning bij het schrijven van een persbericht.

Adviseurs op dit project

Coen de Winter

Business Manager | PCM

Otto van den Berg

Adviseur Energietransitie

Bekijk hieronder onze meest recente projecten

Ben je ook geïnteresseerd om op zo n project te werken?

Onze vacatures:

Vacature omgevingsmanager

Werken bij Balance als Omgevingsmanager is meer dan het informeren van de omgeving over de voortgang van projecten…
Bekijk de vacature >

Vacature omgevingsmanager (senior)

Als omgevingsmanager bij Balance ben je verantwoordelijk voor alle omgevingszaken binnen projecten…
Bekijk de vacature >

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

A16 Rotterdam