Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen. teameiffel.nl
Balance is onderdeel van

Bijlmer sportcentrum

Voorbereiding van een nieuwe woonbuurt

Status: Lopend
Klant: Gemeente Amsterdam

Een nieuwe woonbuurt

Op het terrein rondom het Bijlmer Sportcentrum bouwt de gemeente Amsterdam vanaf 2022 een nieuwe woonbuurt. Hier komen maximaal 440 woningen in verschillende soorten: sociale huurwoningen, middeldure huur- en koopwoningen en vrije sector koopwoningen.

In de nieuwe woonbuurt komen er voorzieningen en een verzorgde groene openbare ruimte. Leraren en personeel in de zorg krijgen voorrang op ongeveer een derde deel van de sociale huurwoningen en de middeldure huurwoningen. Het kunstwerk ‘De Kus’ van Jeroen Henneman op het Anton de Komplein, heeft hier een belangrijke plek. De nieuwe woonbuurt ligt rondom het Bijlmer Sportcentrum in Amsterdam Zuidoost. Deze plek verbindt de Amsterdamse Poort, het Nelson Mandelapark en de woongebieden van Bijlmer Oost met elkaar.

bijlmer-sportcentrum
Bron: KCAP (c) Playtime

Verloop van het project

Balance werd vanuit de raamovereenkomst met de gemeente Amsterdam gevraagd om een projectmanager gebiedsontwikkeling voor te stellen. Thomas van der Heide is vanuit zijn meerjarige ervaring in het vastgoed en de gebiedsontwikkeling hiervoor geselecteerd. Hij was een jaar eerder al gestart als projectmanager in ArenApoort waarbij hij verantwoordelijk was voor de aansturing van diverse multidisciplinaire projectteams.

bijlmer-sportcentrum-foto-2
Bron: KCAP (c) Playtime

Thomas heeft het volgende over het project te zeggen:

het is fantastisch om met een team van bevlogen professionals met uiteenlopende achtergronden te werken aan zulke mooie projecten. Hier wordt een heel nieuw deelstad gemaakt en dat kan alleen lukken als iedereen gemotiveerd is en ook bereid is om mee te denken buiten de eigen expertise. Om al die verschillende onderdelen in het project samen te brengen en daarbij voortgang te boeken, is een mooie taak die mij veel voldoening geeft!’.

Adviseurs op dit project

Thomas van der Heide

Adviseur Gebiedsontwikkeling

Bekijk hieronder onze meest recente projecten

Ben je ook geïnteresseerd om op zo n project te werken?

Ben je ook geïnteresseerd om op zo n project te werken?

Onze vacatures:

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

waalhaven-aeroview