Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen. teameiffel.nl
Balance is onderdeel van

ArenApoort

Transformatieprojecten

Klant: Gemeente Amsterdam

Een groeiende stadswijk

ArenAPoort is een uniek deel van de stad, dat aan weerszijden van station Amsterdam Bijlmer ArenA ligt. Aan de westzijde van het spoor bevindt zich het grootste uitgaanscentrum van Nederland met grote publiekstrekkers als AFAS Live, de Ziggo Dome, Pathé ArenA en de Johan Cruijff ArenA. Ook staan hier veel kantoren en grootschalige detailhandel zoals Villa ArenA.

Aan de oostzijde van het spoor ligt de Amsterdamse Poort. Dit deel van de stad heeft winkels en voorzieningen als de bibliotheek, de multiculturele warenmarkt op het Anton de Komplein, de Shopperhal en de woningen bovenop het winkelcentrum. ArenApoort transformeert de komende jaren van een kantoren- en entertainmentlocatie naar een levendige, dynamische stadswijk waar wonen, werken en uitgaan centraal staan. Tot 2030 worden er 5.700 nieuwe woningen gebouwd. De eerste projecten zijn al in 2020 gestart. Er komen nieuwe voorzieningen en functies zoals een nieuw stadspark, nieuwe pleinen en straten en (kleinschalige) winkeltjes. Ook willen marktpartijen flink investeren in het winkelgebied Amsterdamse Poort.

ArenApoort

Verloop van het project

Net na het begin van Corona, in mei 2020, is Thomas van der Heide in het team ArenApoort begonnen. Een bijzondere start met een volledig digitale werving en selectie. Zijn directe collega’s heeft hij pas maanden later in levende lijve ontmoet, toen dat vanwege de versoepelingen weer mogelijk was.

ArenApoort-oost-west

Thomas heeft het volgende over het project te zeggen:

In dit gebied gaat het vaak om transformatieprojecten waarbij kantoren worden omgezet naar woningen. Daarbij zijn er vraagstukken op het gebied van duurzaamheid , parkeren, kwaliteit van de openbare ruimte, verkeer etc.  Projecten waar ik aan heb gewerkt zijn onder meer het Cumuluspark, Flierbosdreef, The Framebuilding, woningen Zandkasteel Wonam en Zandkasteel AICS (Amsterdam International Community School). Later zijn daar bij gekomen kantoor Laanderpoort en in het team van Bijlmer Centrum – een gebied naast ArenApoort – woningbouwproject Bijlmer Sportcentrum. Inmiddels worden de vergaderingen van de Projectteams nog steeds in Teams gehouden en is het nog steeds een heel efficiënte manier van werken.

Adviseurs op dit project

Thomas van der Heide

Adviseur Gebiedsontwikkeling

Bekijk hieronder onze meest recente projecten

Ben je ook geïnteresseerd om op zo n project te werken?

Ben je ook geïnteresseerd om op zo n project te werken?

Onze vacatures:

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

waalhaven-aeroviewgebiedsontwikkeling-woonwijk-soesterberg