Amstel III transformatiegebied – Amsterdam-Zuidoost

Van kantorengebied naar levendige stadswijk

Status: Lopend
Klant: Gemeente Amsterdam, directie Grond & Ontwikkeling

Een dynamische stadswijk

Een transformatiegebied midden in Amsterdam-Zuidoost; Amstel III is nu nog een grauw kantorengebied, maar groeit de aankomende jaren uit tot een dynamische stadswijk. In opdracht van de directie Grond & Ontwikkeling van de Gemeente Amsterdam heeft Balance een projectmanager aangesteld om een aantal deelprojecten te realiseren.

Amstel III is een monofunctioneel kantorengebied gelegen tussen de Johan Cruijff Arena en het Amsterdams Medisch Centrum (AMC). Oorspronkelijk een transformatiegebied door de leegstand van kantoorpanden en nu vanwege de vraag naar nieuwe woningen. In 2017 is een nieuw Ontwikkelingsperspectief vastgesteld met als doel het creëren van een gemengde stadswijk. De grond van het gebied is uitgegeven in erfpacht. Middels Develop-Apart-Together geven gemeente en marktpartijen samen invulling aan deze transformatie.

Momenteel zijn er voor ongeveer 5000 woningen contracten gesloten. Tot 2040 kunnen er in totaal 15.000 woningen gerealiseerd worden, met bijpassende openbare ruimte waar de nieuwe bewoners kunnen verblijven, ontmoeten, sporten en spelen.

Amstel-III
Bron: Gemeente Amsterdam

Samenbrengen van gemeentelijke ambities

Voor deze opgave levert Balance een projectmanager, die samen met een team verantwoordelijk is voor enkele deelprojecten. Het sluiten van ontwikkelovereenkomsten voor de realisatie van woningen en de transformatie van de openbare ruimte staan hierin centraal. Het samenbrengen van gemeentelijke ambities, beleid en haalbaarheid van de plannen is een belangrijk speerpunt. Uniek aan Amstel III is dat de ontwikkelaars in the lead zijn als het gaat om het tot stand én tot uitvoering brengen van de plannen.

Adviseurs op dit project

Coen de Winter

Business Manager | PCM

Otto van den Berg

Adviseur Energietransitie

Bekijk hieronder onze meest recente projecten

Ben je ook geïnteresseerd om op zo n project te werken?

Onze vacatures:

Vacature projectmanager gebiedsontwikkeling

Bouw jij samen met ons mee aan een groen en toekomstbestendig Nederland…
Bekijk de vacature >

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

bommenkaart-amsterdamA16 Rotterdam