Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen. teameiffel.nl
Balance is onderdeel van
 In

Wouter Potthoff

Ik werk als projectmanager, programmamanager en interim lijnmanagement bij Balance.

Ik heb als interim teamleider bij Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard het programma reconstructie regionale waterkeringen weer op orde gebracht en als OG en later programmamanager het uitvoeringsprogramma wegen en wegbruggen een boost gegeven.

Hoe maak ik Nederland toekomstbestendiger?
Ik heb een brede blik en benader problemen op een integrale wijze. Op pragmatische wijze help ik mensen en organisaties zoeken naar oplossingen die verder gaan dan de waan van de dag. Blijven nadenken, dwarsdenkers organiseren en bewust kiezen zijn belangrijke elementen om tot goede oplossingen te komen.

Waarom heb ik voor Balance gekozen?
Balance is een prettige en professionele organisatie waar de inhoud en de mensen belangrijker zijn dat het verdienmodel.

”Balance biedt je de mogelijkheid om aan veel verschillende projecten te werken. Collega’s zijn goed bereikbaar om te sparren over diverse vraagstukken en er worden cursussen aangeboden als je daar behoefte aan hebt.”

Wouter Potthoff

Zou je jezelf in een aantal zinnen kunnen voorstellen? 

Ik ben Wouter Potthoff en ben al ruim 6 jaar bij Balance werkzaam als projectconsultant/interimmanager. Ik ben ooit in Delft als Civiel Ingenieur afgestudeerd in wat nu watermanagement heet. Mijn eerste werkomgeving was de gemeente Amsterdam waar ik enkele polders en de stadsboezem heb gemodelleerd. Verder ben ik daar als watermanager nauw betrokken geweest bij gebiedsontwikkelingen, waarvan IJburg de meest aansprekende is. Ik heb inmiddels bijna 25 jaar ervaring als (lijn-)manager in meestal een technisch en/of project gedreven omgeving.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

De rode lijn in een gemiddelde werkdag is veel overleg. Voor mij begint dit bij regulier managementoverleg (MT) en project- of programmaoverleg. Dat houdt in dat ik veel één op één gesprekken heb met teamleden en/of medewerkers. Wat deels voor reguliere voortgang is in de vorm van een klankbord en het meedenken bij opdoemende problemen. Verder houd ik ook contact met interne/externe stakeholders, en als het nodig is ook escalatie overleggen met marktpartijen, directie en/of bestuurder. De tijd die ik tussen de overleggen overhoud gebruik ik voor het verzamelen van informatie en analyseren van de situatie om zo tot voorstellen of adviezen te kunnen komen voor diverse overleggen.

Waarom heb jij voor Balance gekozen?

Tot hoever ik mij kan herinneren ben ik altijd bezig geweest met ontwikkeling en verbetering. Ik hou van het zoeken naar oplossingen en verbeteringen. Dat lukt het best als ik samenwerk met collega’s die dezelfde mentaliteit hebben. Na jaren als opdrachtgever met Balance gewerkt te hebben, was toen de gelegenheid zich voordeed, de overstap een logische en passende stap. Want ook Balance heeft de drive om altijd nieuwe oplossingen teweeg te brengen.

Welke ontwikkelroute heb jij bij Balance kunnen doorlopen?

Doordat ik best laat in mijn carrière bij Balance ben begonnen heb ik geen grote persoonlijke ontwikkeling meer doorgemaakt. Ik heb daarentegen wel de wil en ervaring om bij verschillende organisaties mensen, projecten of teams voorruit te helpen. Dat is binnen Balance dan ook een van mijn werkzaamheden geworden. Het feit dat ik mijn ervaring heb kunnen vergroten doordat ik in de keuken van verschillende organisaties heb kunnen kijken draagt daaraan bij.

Wat is jouw meest bijzondere project en waarom?

De laatste jaren van de Groenservice Zuid-Holland zijn voor mij heel bijzonder geweest. De organisatie zou overgenomen worden door Staatsbosbeheer, maar uiteraard moest het werk voor de recreatieschappen gewoon doorgaan. Ondanks ik teamleider was van twee teams, diverse projecten liet doordraaien, iedereen gezond en gemotiveerd probeerde te houden, langskomende problemen oploste en zelfs nog nieuwe prestaties bereikte, was het een bijzondere tijd. Maar ook het reconstructieprogramma Wegen en Wegbruggen in de Krimpenerwaard is voor mij bijzonder. In een (ruim) jaar tijd zijn de directbetrokkenen een team geworden, is de doelstelling (voor het eerst in jaren) gehaald en is een bouwteam opgetuigd waarmee de opdrachtgever ook de komende jaren de doelstelling kan behalen.

Wat moeten toekomstige collega’s weten als ze bij Balance gaan werken?

Het is goed om ergens verstand van te hebben of ergens gewoon goed in te zijn. Vandaaruit kan je je ontwikkelen in vele richtingen. Enige flexibiliteit is ook wel een handige eigenschap. Verder is het goed om te weten dat domme vragen niet bestaan en dat er (bijna) altijd collega’s zijn die het antwoord weten.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken