In

Pim Bijl

Ik ben werkzaam binnen de expertise contractmanagement. Van daaruit help ik bouwbedrijven en adviesbureaus bij tenders en projecten.

Zo ben ik nu procescoördinator binnen het realisatieproject Delftse Schie bij Ploegam. Een project dat ik samen met Ploegam ook heb ‘binnengehaald’ als EMVI-schrijver. Daarnaast werk ik momenteel samen met het adviesbureau WSP in de tender van een raamovereenkomst voor ingenieursdiensten.

Hoe maak ik Nederland toekomstbestendiger?
Als je een tender wilt winnen, moet je zorgen dat je slimmer bent dan de overige inschrijvers. Dat betekent vaak onderscheidende toegevoegde waarde bieden in het licht van de klantvraag. Dat kan zijn in de vorm van het beperken van omgevingshinder of het beheersen van risico’s die het project kunnen vertragen. Maar ook: het minimaliseren van uitstoot of inzet van duurzame materialen. Samen met de klant zoek ik naar onderscheidende oplossingen binnen deze thema’s.

Waarom heb ik voor Balance gekozen?
Balance heeft een groot kennisnetwerk. Binnen de unit PCM (project- en contractmanagement) alleen al werken zo’n 50 collega’s. Allemaal brengen en halen zij kennis naar en uit de markt. Wanneer ik in een tender of project tegen een vraagstuk aanloop, hoe specifiek ook, is er altijd wel een collega bij wie ik de gewenste kennis kan ophalen.

Bij Balance heb je als professional de regie over je eigen ontwikkeling. Ook dat is voor mij een reden dat ik bij Balance werk. Alle tools, trainingen, cursussen, coaching die ik wens, zijn beschikbaar of kunnen georganiseerd worden. Het initiatief om ze te gebruiken, dat ligt bij de professional.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken