Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen. teameiffel.nl
Balance is onderdeel van
 In

Koen de Jong

Ik werk voor Balance als adviseur Energietransitie en help o.a. gemeenten om duurzaamheids ambities en doelen te behalen.

Mijn achtergrond ligt in de sociologie en bestuurskunde, specifiek gericht op interdisciplinaire kennisdeling in projecten. Via deze weg ben ik in aanraking gekomen met project- en procesmanagement. Graag intensiveer en structureer ik de samenwerking tussen verschillende stakeholders om meerwaarde voor een project te creëren, daar krijg ik energie van!

Hoe maak ik Nederland toekomstbestendiger?
De afgelopen jaren ben ik betrokken geweest bij energieprojecten in de planfase met name gericht op aardgasvrij. Ik heb kennis opgedaan bij twee grote gemeenten van actuele warmtetechnieken en hoe deze toe te passen zijn in gebiedsontwikkeling. Voor de gemeente Amsterdam ben ik betrokken geweest bij het inventariseren en afwegen van warmteoplossingen om tot een duurzame keuze te komen voor Amstel III en ArenAPoort. Centraal staat daarbij het benutten van datawarmte via een warmteplan en WKO-interferentieplan.

Voor de gemeente Rotterdam ben ik betrokken geweest bij de gebiedsaanpakken aardgasvrij in zeer uiteenlopende projecten: van het schrijven van een aanbesteding voor een nieuw concessiegebied, een second opinion naar all-electric warmteoplossingen tot een advies voor het volgend college o.b.v. de Transitievisie warmte.

Waarom heb ik voor Balance gekozen?
Ik heb voor Balance gekozen vanwege de interessante en afwisselende opdrachten, met aandacht voor de zachte kant. Ik heb gemerkt dat er technisch gezien veel mogelijk is, waarbij de proceskant soms onderbelicht is. Het proces van gezamenlijk werken aan vertrouwen en commitment om nieuwe technieken en nieuwe samenwerkingen toe te passen. Naast werken voor een opdrachtgever spreken de teamdagen, kennissessies en de mogelijkheden tot persoonlijke groei mij aan! Ik kijk ernaar uit om verschillende disciplines met elkaar in de praktijk te verbinden voor een klimaatneutraal 2050.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken