In

Jos Fontijn

Als projectconsultant van Balance werk ik sinds november 2008 bij Metro en Tram, een directie van de gemeente Amsterdam, en diens voorganger de projectorganisatie van de Noord-Zuidlijn.

In 2022 hoop ik dit door te kunnen zetten bij de Directie Bijzondere Projecten van de gemeente Amsterdam. Hier ben ik verantwoordelijk voor alle mogelijke facilitaire zaken, variërend van koffie, kantine, kantoren huren en inrichten tot aan het werven en inzetten van secretariële ondersteuners en het beheer en de verkoop van onroerend goed. Dit alles doe ik binnen de expertise Project- en Contractmanagement.

Hoe maak ik Nederland toekomstbestendiger?
Ik maak Nederland toekomstbestendig door in mijn project er voor te zorgen dat alle medewerkers van Metro en Tram ontzorgd worden op het gebied van kantoorhuisvesting. Daardoor beschikken ze over een prettige ontmoetings- en werkruimte op kantoor en natuurlijk een arbo-verantwoorde thuiswerkplek. De afdelingen en directies van Metro en tram worden voorzien van kwalitatief goede secretariële ondersteuners, die er op hun beurt voor zorgdragen dat hun collega’s kunnen doen waarin ze het best gekwalificeerd zijn.

Kortom: ik ben sterk in het faciliteren van alle mogelijke ondersteuning waardoor collega’s zonder zorgen kunnen doen wat ze moeten doen en waar ze goed in zijn. Snel en adequaat kunnen inspelen op ontwikkelingen in een projectomgeving waarin zich soms kansen voordoen die benut kunnen worden of bedreigingen waartegen geageerd moet worden, gaat mij goed af. Ik heb er een kunst van gemaakt om dit alles zonder concessies aan de kwaliteit tegen een redelijke prijs uit te voeren; het blijft tenslotte gemeenschapsgeld waarmee gewerkt wordt.

Waarom heb ik voor Balance gekozen?
In 2005 heb ik er voor gekozen om voor Balance te gaan werken omdat – op dat moment – Balance het enige detacheringsbureau was dat ik kende dat over een bedrijfsvisie beschikte die langer was dan 2 jaar. Dat vooruitkijken beviel me toen en dat bevalt nog steeds.

Werken voor een detacheringsbureau leek me leuk vanwege de afwisseling in projecten waardoor je kort maar hevig in aanraking komt met veel verschillende bedrijven en werkomgevingen. In mijn geval is dat tot nu toe beperkt gebleven tot 2 projecten: De Projectorganisatie van de Betuweroute van 2002 tot 2008 en de Projectorganisatie van de Noord-Zuidlijn (later directie Metro en Tram en vanaf 2022 Directie Bijzondere Projecten van gemeente Amsterdam) van 2008 tot heden. Twee projecten dus maar, maar wát voor projecten!

Begin met typen en druk op enter om te zoeken