Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen. teameiffel.nl
Balance is onderdeel van
 In

Henry Staal

Ik ben een ervaren procesmanager, projectleider en adviseur. Ik heb ervaring in complexe multi-actor processen en heb bewezen dat ik ideeën en strategieën tot operationele uitvoering kan brengen.

Met mijn beleidsmatige en financiële kennis lukt het mij om een brug te slaan tussen de wereld van (zacht) beleid en harde economische targets waardoor mijn werk een hoog realiteitsgehalte kent zonder al te plat te worden. Een commerciële partij met wie ik al jaren samenwerk omschreef het zo: waar visie commercie ontmoet.

Mijn uitgangspunt is het win-win principe waardoor elke stakeholder zijn unieke bijdrage kan leveren. Ik ben leergierig, doelgericht en ga door totdat resultaten naar tevredenheid zijn geleverd.

Hoe maak ik Nederland toekomstbestendig?
Momenteel ben ik werkzaam op verschillende projecten voor klanten van Balance. Binnen het project Process-/Tendermanager Energietransitie bij de gemeente Amsterdam ben ik opdrachtnemer en eindverantwoordelijk projectmanager geweest van de concessieaanbesteding voor de warmte- en koudevoorziening van Amstelkwartier 3e Fase, Kauwgomballenkwartier en Weespertrekvaart-Midden en – Oost. Een nieuwbouw- en transformatiegebied van ca. 5.000 woningequivalenten. Het contract is juli 2021 gesloten.

Aansluitend hou ik mij met het project Ressort Wonen bezig met Het aansluiten van woningen op een nieuw te ontwikkelen restwarmtenet. Dit is een omvangrijk project. Vanuit Ressort Wonen onderzoek ik samen met andere partijen de mogelijkheid om ongeveer 650 woningen aan te sluiten op een warmtenet. Hiervoor werken we nauw samen met de gemeente. Na eerst anderhalf jaar betrokken te zijn geweest als adviseur ben ik sinds oktober 2020 in interimverband werkzaam bij Ressort Wonen als projectleider warmtenet.

Waarom heb ik voor Balance gekozen?
De energietransitie is een meerdimensionaal complex vraagstuk. Veel rapporten worden geschreven maar de slag naar de praktijk blijkt lastig te zijn. Balance is een projectmanagementbureau wat groot is geworden met eveneens grote meerdimensionale infrastructurele projecten. Belangrijke lessen kunnen geleerd worden vanuit o.a. deze sector. Zo hebben wij voldoende kennis en vaardigheden in huis om de slag van rapport (kans) naar realisatie te maken!

Begin met typen en druk op enter om te zoeken