In

Harry Michels

Omgevingsmanagement betekent voor mij vooral bijdragen aan maatschappelijke veranderingen. Als omgevingsmanager besteed ik mijn tijd het liefst aan direct contact met inwoners en andere stakeholders. Gesprekken en onderhandelingen voeren, de dialoog en samen denken vormgeven en bijeenkomsten begeleiden zijn mijn belangrijkste instrumenten.

Hoe maak ik Nederland toekomstbestendig?
De toekomstbestendigheid van Nederland vraagt om meer dan slimme technologische oplossingen en goed uitgevoerde projecten. Juist daarom is het goed om Nederland als meer te zien dan een geografisch gebied die ruimtelijk in te vullen is. Nederland bestaat ook uit duizenden gemeenschappen van mensen in dorpen, wijken en steden. Juist het gesprek tussen die mensen over de uitdagingen waarvoor we staan vind ik van groot belang. Ik draag bij door dat gesprek mogelijk te maken, te begeleiden en te voeren.

Ik combineer dat met een diepgaande analyse van vraagstukken. Ik heb gewerkt voor projecten als het Actieplan Luchtkwaliteit (Utrecht), de RijnlandRoute (Zuid-Holland), N23 Westfrisiaweg (Noord-Holalnd) en de Verbinding A8-A9 (Noord-Holland). Voor de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid heb ik de dialoog tussen werkgevers, werknemers en de inspectie in meerdere sectoren begeleid. Ik werk op dit moment voor de gemeente Apeldoorn aan de energiestransitie.

Waarom heb ik voor Balance gekozen?
Ik zoek de verbinding met collega’s die vanuit hun eigen expertise aan maatschappelijke uitdagingen zoals de energietransitie of de woningbouwopgave werken. Bij Balance vind ik die collega’s. Ik wil samen met hen nieuwe wegen ontdekken om opdrachtgevers te helpen met de opgaven waarvoor ze staan.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken