Blog

Benjamin Button in projecten

Van een vriend kreeg ik met de gelukwensen voor 2016 een kleine overpeinzing mee over wat er gebeurt als je achterstevoren zou leven. Dat bracht mij op de volgende gedachte: wat gebeurt er als je een project achterstevoren uitvoert?

Om te beginnen vier je uitbundig het succes van het project met veel champagne, en ben je omringd door mensen die allemaal euforisch zijn. Allemaal kundige mensen en experts, die hoef je dus niet meer uit te zoeken. Dan mag je een jaar of wat doen waar je zin in hebt, testen uitvoeren met treinen, auto's en installaties, met wederom allemaal kundige mensen. Experts die precies weten wat er aan het project moet worden verbeterd. Je maakt flink ruzie met de opdrachtgever over zaken waarvan je toch wel weet dat ze goedkomen. Je sloopt de boel lekker uit elkaar en je hoeft niet op te ruimen, want alle onderdelen verdwijnen vanzelf naar de plek waar ze zijn gemaakt.

Op een dag drink je weer champagne, schud je de hand van de burgemeester, krijg je zomaar een gouden pen cadeau en teken je een contract. In de weken daarna lever je een stapel papieren in bij de opdrachtgever en mag je gaan rekenen en schetsen maken. Je weet alles al, dus is dat een appeltje-eitje. In de laatste weken van de aanbesteding neem je afscheid van je collega's en vrienden. Die kom je vanzelf weer tegen bij een volgende projectviering.

Ik wens ieder een voorspoedig 2016 met viering van vele projectsuccessen!

Door Eelco Nap, business consultant Inkoop- en Contractmanagement bij Balance – Advies, Projecten, Interim 

Eerder gepubliceerd op www.aanbestedingscafe.nl

Begin met typen en druk op enter om te zoeken