Blog

Nieuwe interactieve tool voor integraal kustbeheer

De laatste inzichten tijdens de Internationale Waterweek

Er is een nieuwe interactieve tool beschikbaar die kustprofessionals ondersteunt bij het integraal inrichten van kustprojecten. Via deze tool wordt kennisuitwisseling vergemakkelijkt. Kustprofessionals hebben zo toegang tot case studies, documenten, handige weblinks en contactgegevens van andere kustprofessionals. Maar bovenal is de tool zo ingericht dat hij je advies op maat geeft om de benodigde kennis voor jouw project up-to-date  te houden. Balance heeft, samen met Podium, Grontmij en Ten Have change management deze nieuwe tool ontwikkeld ten behoeve van het project SUSCOD – Sustainable Coastal Development.

Daarom een tool voor integraal kustbeheer
Op 1 september 2009 ging het Europese project SUSCOD van start. Denemarken, Zweden, België, Engeland en Nederland verenigen hun krachten voor dit project. Het doel? Kennis delen en derden inspireren om de volledige potentie van de kustgebieden te benutten en integraal te ontwikkelen.

De laatste inzichten tijdens de Internationale Waterweek
In Nederland en Vlaanderen is de nieuwe tool al in gebruik genomen. De laatste inzichten delen we op 6 november aanstaande tijdens de Internationale Waterweek in de RAI Amsterdam.

Op naar implementatie…!
Voor het implementeren van integraal kustbeheer in Nederland en de rest van Europa moet er nog veel werk worden verricht. Met de tool is de eerste stap hiernaartoe gezet. In 2014 biedt het Interreg North Sea programma een steuntje in de rug: dan opent zij een subsidiefonds voor de komende vijf jaar. Hiermee kunnen internationale samenwerkingsprojecten aan de Noordzee kust de komende tijd financieel ondersteund worden.

Handige links voor meer informatie

 

Begin met typen en druk op enter om te zoeken