Blog

Meldplicht datalekken: voorkom reputatieschade

‘Het is niet de vraag óf er een datalek plaatsvindt, maar wannéér’

Het belang van privacy bij organisaties neemt met de dag toe. Vanaf 2015 wordt de Wet bescherming persoonsgegevens gewijzigd en gaat de Wet meldplicht datalekken van kracht. De gevolgen die deze wetswijziging met zich meebrengt kunnen een grote impact hebben op uw organisatie. Een boete van ruim 800.000 euro is de sanctie voor het niet vermelden van een datalek binnen 24 uur. Maar een datalek kan ook zorgen voor grote schade aan uw reputatie. Een goed intern beleid op privacy staat daarom steeds hoger op de agenda bij veel organisaties.

Door de steeds groter wordende hoeveelheid data waar organisaties mee te maken hebben, wordt het steeds moeilijker om privacy gevoelige data te beheersen. De vraag is daarom niet óf bedrijven met een datalek te maken krijgen, maar eerder wannéér dit gebeurt. 

Om onze opdrachtgevers nog beter van dienst te kunnen zijn hebben we ons Privacy-team versterkt met business consultant Lydia Faltas. Binnen de advocatuur heeft zij jarenlange ervaring opgedaan met vele zaken op het gebied van Privacy. Met haar kennis en ervaring overziet zij snel hoe bedrijven – in zowel de publieke als private sector – hun interne processen “Privacy-proof” kunnen maken. 

Kennis maken?
Wilt u weten of u voldoet aan de nieuwe Wet meldplicht datalekken? Of bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden om Privacy in uw organisatie te beheersen? Mail Lydia Faltas voor een persoonlijke kennismaking.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken