Blog

Implementatie duurzame warmtenetten bij gemeenten

'Expertise met complexe infra-projecten is goed toepasbaar binnen de energie'

Het belang van duurzame energie- en warmtevoorzieningen in gemeenten groeit. Met expertise uit sectoren als de infrastructuur, gebiedsontwikkeling, water en energie ondersteunen we diverse gemeenten op duurzaamheids- en warmteprojecten.

Duurzaam warmtenet voor Kop van West
Zo werken we in de Kop van West in Purmerend met gemeente Purmerend en het Stadsverwarmingsbedrijf aan een collectief duurzaam warmtenet. Onze rol was het geven van advies op de beste vorm van energievoorziening voor de gemeente. Momenteel helpen we bij het opstellen en naleven van een helder contract zodat de duurzaamheidsambities van alle betrokkenen worden meegenomen.

Hoogezand Sappemeer verwarmen met restwarmte
Gemeente Hoogezand Sappemeer gaat een duurzaam warmtenet neerzetten door met restwarmte van de lokale industrie, haar gebouwen te verwarmen. Wij creëerden een haalbare business case voor deze langdurige energievoorziening en organiseerden de instemming van betrokken partijen. Ook sloten we gunstige leveringscontracten af en richtten een efficiënte projectorganisatie om risico’s beheersbaar te maken.

Meer weten over onze activiteiten binnen de Energie? 
Bekijk onze referenties of mail Sander Aukema voor meer informatie.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken