Blog

Fietsen voor gezondheidszorg in Kenya

Educatie en kennisoverdracht een filosofie van Flying Doctors die Balance steunt

In oktober heeft Balance professional Renée Mellaard de Kenya Classic gefietst bij de Kilimanjaro. De totale opbrengst van dit evenement – ruim 400.000 euro! – is naar Flying Doctors gegaan. "Gezondheidszorg in Kenya van de grond krijgen is een hele opgave, zoals ik zelf heb kunnen zien", vertelt Renée.

Fietsavontuur in Kenya, Renée vertelt
"De etappes waren zeer afwisselend. We fietsten over ellenlange stofpaden, lava, rotsen en modder. De route door de bergen was ongelofelijk mooi, groen en erg heet met 43 graden. We overnachtten in tentenkampen type ‘glamping’: daar in "the middle of nowhere" beschikten we over een heus bed, wastafel, toilet, douche en restaurant. Allemaal fietsten we voor de opbrengsten via sponsorbijdragen, maar ondertussen genoten we natuurlijk enorm van de tochten en de enthousiaste ontvangsten door de Masaï. Het was een onvergetelijk avontuur. Bij deze wil ik Balance als één van mijn sponsors nogmaals hartelijk bedanken!” 

Goede gezondheid moet voor alle Afrikanen toegankelijk zijn. Want wie gezond is, kan beter in zijn levensonderhoud voorzien, en ontsnappen aan de armoede. De belangrijkste methode van Flying Doctors om zaken te verbeteren is educatie en kennisoverdracht. Een filosofie waar Balance zich mee verwant voelt. 

Begin met typen en druk op enter om te zoeken