Blog

‘En wat nu als je helemaal geen vast contract wilt?’

Terwijl ik dit zit te schrijven is het volop campagnetijd. Alle politieke partijen proberen de kiezers te overtuigen om op hun partij te stemmen. Grote onderwerpen als migratiebeleid, gezondheidszorg en veiligheid worden aangeklampt om de standpunten zo helder mogelijk te maken.

Ik volg de discussies van de zijlijn en hoewel alle onderwerpen mij uiteindelijk zullen raken, spits ik mijn oren altijd bij twee: de plannen voor de bouw en infra en de standpunten ten aanzien van flexibilisering van de arbeid.

Flexibele constructie
Ik begeef me al 15 jaar in de wereld van flexibele arbeid binnen de bouw en infra. Als senior consultant recruitment heb ik vele interessante mensen mogen ontmoeten en vele verhalen mogen aanhoren. Laatst werd ik geconfronteerd met de volgende situatie: een kandidaat, werkzaam via een flexibele constructie bij Rijkswaterstaat. Werkt op een project voor groot onderhoud van het wegennetwerk en moet op zoek naar een ander project, omdat de bemiddelende partij door wet- en regelgeving verplicht wordt een contract voor onbepaalde tijd te geven.

Politieke partijen pleiten in deze campagnetijd voor meer ‘echte banen’, meer zekerheid voor de werknemers. Voor velen is de zekerheid van een vast dienstverband een groot goed, daar heb ik alle begrip voor. Ik heb daar dan ook geen moeite mee; als zich een hele goede risicomanager bij mij meldt die naadloos aansluit op onze dienstverlening kan hij van mij een vast dienstverband krijgen.

Draaideurconstructie
Maar nog even terug naar die kandidaat die dat mooie bouwproject moest verlaten. Die kandidaat die onvoldoende aansluit op onze dienstverlening om direct een vast dienstverband te geven, terwijl dat volgens de draaideurconstructie wel zou moeten. Moeten we die kandidaat, die zijn werk naar tevredenheid uitvoert wegens de opgelegde contractvorm laten gaan? Ik heb veel mensen gesproken die helemaal geen moeite hebben om jaren via een flexibel contract te werken. Mensen die zich realiseren dat continuïteit en zekerheid slechts ten dele in een contract te vatten zijn. En weten dat hun eigen kwaliteiten de basis zijn voor continuïteit en zekerheid. Zelfstandigheid is een mogelijkheid, maar door de wet DBA ontmoedigend, ook al is de handhaving hiervan even uitgesteld.

Ik hoop dat het komende kabinet een mooie constructie verzint voor mensen die hun bouw- of infraproject een warm hart toedragen en daar graag op willen blijven werken, ook zonder een vast dienstverband.

Door: Erik Versteeg, senior consultant recruitment bij Balance – Advies, Projecten, Interim

Eerder gepubliceerd via Cobouw.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken