Blog

Duurzaam warmtenet voor gemeente Purmerend

'Kop West aangesloten op duurzame stadsverwarming'

Wethouder H. Krieger en G. de Man, directeur van Stadsverwarming, hebben de overeenkomst “Energievoorziening Kop West” op 13 augustus jl. getekend. Het doel? De nieuwste wijk van Purmerend ‘Kop West’ toegang geven tot het duurzame warmtenet van Stadsverwarming.

Gemeenten kiezen voor duurzaamheid
Het belang van duurzame energie- en warmtevoorzieningen bij gemeenten groeit. Met expertise uit sectoren als de infrastructuur, gebiedsontwikkeling, water en energie ondersteunen we diverse gemeenten op duurzaamheids- en warmteprojecten. Zo ook op dit project ‘Kop West’. Onze rol was het geven van advies op de beste vorm van energievoorziening voor gemeente Purmerend. Ook hebben we geholpen bij het opstellen en naleven van een heldere overeenkomst zodat de duurzaamheidsambities van de gemeente en van Stadsverwarming konden worden meegenomen.

Resultaat
Met deze overeenkomst en het warmteplan hebben inwoners van ‘Kop West’ een keuze tussen verschillende duurzame alternatieven. Zo hebben ze de ruimte om ook met eigen oplossingen voor warmtevoorzieningen te komen. Een alternatief moet uiteraard wel minimaal dezelfde prestaties opleveren op het gebied van duurzaamheid en energiezuinigheid.

Duurzame energie en warmte voor uw gemeente?
Neem vrijblijvend contact op met Wim Voogd, business consultant Warmte en Energie via telefoonnummer 06-2292 5876.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken