Contractmanagement

Heldere afspraken zorgen voor scherpte én vertrouwen

 
 

Wederzijds vertrouwen tussen klant en leverancier: het is één van de belangrijkste voorwaarden voor een succesvol project, een project “zonder gedoe”! Dat start bij de processen rond inkoop, aanbestedingen en contractvorming. Deze moeten slim worden ingericht en gemanaged. We willen heldere afspraken, goed risicomanagement, constructieve communicatie en een resultaat waar iedereen trots op is. 

 

In de praktijk:


Hoe haalt u het beste uit de markt?  

Wat maakt een aanbesteding nou echt succesvol? Als de béste partij het project uitvoert. Dan moet zeer helder zijn wat u als opdrachtgever wilt. Maar wel zonder dat de creativiteit van de markt doodslaat. Met andere woorden: u moet optimaal strategisch inkopen.

Belangrijke randvoorwaarde is dan dat u inzicht hebt in de processen, cultuur, kennis en ervaring van de aanbieder. En dat is precies wat Balance biedt: een berg aan ervaring aan beide zijden van de tafel. Onze experts dragen hun kennis aan u over. Door u het aanbestedingsproces uit handen te nemen, door een second opinion op de stukken, en/of via trainingen en managementgames.  
 


Hoe gaat u deze aanbesteding winnen?

‘Tekst’ speelt een belangrijke rol bij het inschrijven op een aanbesteding. U wilt exact aantonen wat u te bieden hebt: scherp inzicht in de opgave en in de sterkste oplossing. Voor scherpte en helderheid moet u heel specifieke inhoudelijke kennis in huis hebben en die kunnen verwoorden. Ons tender support team biedt deze kennis op flexibele basis. Onze experts adviseren over de strategie, brengen juridische en financiële risico’s en kansen in kaart, en ze doen een second opinion op bestaande aanbestedingsdocumenten. Ook kunnen ze u het gehele traject uit handen nemen. 
 


Aanbestedingsrichtlijnen vanuit Europa:
wat betekent dit voor u?

Met de nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijnen is de modernisatie van het aanbesteden ingezet en moeten we onze aanbestedingswetgeving daarop aanpassen. Deze vertaalslag wordt verwacht per april 2016 gereed te zijn. Organisaties moeten opnieuw naar hun inkoopprocedures kijken. Denk- en werkwijzen moeten veranderen om aanbestedingen helder en zuiver op te kunnen zetten. Hoe de Europese richtlijnen het werk van de inkoopafdeling beïnvloeden, wat er concreet moet veranderen en hoe je dat aanpakt, is voor veel organisaties nog niet precies duidelijk. De kennis hierover geven onze juristen en aanbestedingsexperts met plezier aan u door. Bijvoorbeeld via training of door een helder advies over de noodzakelijke wijzigingen voor uw bestaande inkoop- of aanbestedingsprocessen.   
 


DEEL DEZE PAGINA

 

Onze experts

jan-steller-profielfoto-Balance

Dennis de Raat
Consultant 
Contractmanagement
T +31 (0)6 24734150

Contact