Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen. teameiffel.nl
Balance is onderdeel van

Informatie- & assetmanagement

Als EIFFEL Projects werken wij verder aan een optimale samenwerking tussen kennis en techniek. In iedere organisatie en bij ieder project.

Wat is informatie- & assetmanagement

Bij Balance geloven we in het optimaal gebruik maken van de kennis en techniek die beschikbaar is. Tegenwoordig is kennis het grootste goed wat ons iedere dag verder brengt – dit wordt geborgd in informatie. Er wordt verwacht dat we met minder tijd en middelen onze bestaande infrastructuur langer kunnen gebruiken. Onze experts helpen met het zo goed mogelijk laten stromen van informatie om deze uitdagingen te overwinnen.

Assetmanagement was al belangrijk, maar wordt nog belangrijker vanwege de enorme dynamiek bij beheerders van de infrastructuur en openbare ruimte. Onder invloed van zaken als energietransitie, klimaatadaptatie en nieuwe technologieën, neemt de noodzaak van toekomstbestendig assetmanagement alleen maar toe. Wij geloven in het overzichtelijk maken van alle beschikbare informatie om alle assets zo optimaal mogelijk te laten presteren. Belangrijkste is dat jouw assets aan de gestelde prestatie-eisen voldoen, zowel nu als in de toekomst. Tevens worden risico’s beheerst en onverwachte kosten voorkomen. Samen naar een toekomstbestendiger Nederland door het samen laten werken van techniek en informatie, dat is waar wij voor staan!

Balance - Project Amstelveen
Project Amstelveen

Onze werkgebieden

Onze expertise van integraal assetmanagement omvat de volgende onderdelen:

  • Implementatie en professionalisering assetmanagement
  • Ontwikkeling van diverse assetmanagementproducten
  • Risicogestuurd assetmanagement
  • Data- en informatiemanagement
  • Assetmanagement borgen in prestatiecontracten en projecten

Onze expertise gaat verder dan alleen de inhoud. Met kennis van zowel de werkomgeving van infrastructurele beheerders als die van de aannemers en woningcorporaties, zorgen wij voor een succesvolle samenwerking over de gehele keten. Ons doel is waarde uit assets creëren, waarbij de mens centraal staat.

Onze aanpak in detail

Doelmatig
Wij denken en werken vanuit belangen (van onze opdrachtgevers), ontwikkelingen (in de maatschappij, de markt en het vakgebied) en kansen. Dit resulteert in het leveren van concrete producten omtrent assetmanagement evenals doelstellingen, vernieuwingsplannen en activiteiten die direct inzetbaar zijn.

Mensgericht
Wij hebben altijd aandacht voor de menselijke kant doordat wij het gewenste doel van de verandering voorop stellen. Dit aspect brengen wij optimaal in de praktijk door naar de mens te luisteren. Zo zorgen we ervoor dat ieder mens het beoogde doel bereikt.

Efficiënt
Wij zijn ketendenkers en weten hoe wij nog gescheiden werelden – planvorming en onderhoud, beleid en uitvoering, beheer en projecten – met elkaar kunnen verbinden. Afhankelijk van de klantvraag zijn wij in staat onze expertise van assetmanagement te koppelen aan andere Balance-expertises, om zo tot integrale en duurzame oplossingen te komen.

Risicogestuurd
Wij beheersen de techniek voor het bepalen van de gewenste prestaties van assets en assetssystemen. Ook weten wij welke bijbehorende maatregelen en activiteiten nodig zijn om die assets en assetsystemen te laten presteren. Door continu de risico’s tegen de kosten af te wegen, komen wij tot het optimale resultaat.

Meer informatie?

Frans Twigt
T. 020 676 3993
E.  franstwigt@balance.nl

Bekijk hieronder onze projecten binnen asset-informatiemanagement.

Ben je ook geïnteresseerd om op zo n project te werken?

Onze vacatures:

licht

Bekijk onze andere expertise gebieden

Energietransitie
Gebiedsontwikkeling
Omgevingsmanagement

Projectmanagement
Asset-informatiemanagement
Contractmanagement

Tendermanagement
Integrale projectbeheersing
Visual consultancy 

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

TendermanagementContractmanagement