Assetmanagement

Beheer & onderhoud naar een next level

licht

Filter per expertise categorie

Beheer & onderhoud naar een next level

In veel organisaties is het managen van assets van essentieel belang voor de primaire processen. Vaak ligt er dan ook een goede eigentijdse visie en strategie voor Assetmanagement. Toch blijkt de praktijk weerbarstiger en lukt het weinig organisaties om Assetmanagement echt goed te implementeren.

Assetmanagement gaat vandaag de dag veel verder dan het professionaliseren van beheer en onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan uw duurzaamheidsambities. Als geïmplementeerde besturingsfilosofie vertaalt u vanuit uw organisatiedoelstellingen de plannen naar assetgerelateerde beslissingen. Zo gaat Assetmanagement pas echt resultaat opleveren voor uw organisatie

Maar wie visie en strategie wil omzetten in een succesverhaal moet nadrukkelijk de factor mens meenemen. Balance heeft hiervoor een krachtige aanpak ontwikkeld. Wij brengen – gebaseerd op een stevige analyse – inhoud en mens bij elkaar. Zo helpen we u om Assetmanagement naar een hoger niveau te tillen.

Toolkit | Oplossingen voor Assetmanagement

toolkit-expertise

Wil je onze toolkit inzien? Download het gratis!

Veranderkracht via mens en inhoud

Projecten uit de praktijk

Project

De Nieuwe Kern & Balance

Gebiedsontwikkeling midden in de Randstad is vaak een grote uitdaging. De Nieuwe Kern is een plan van de Gemeente Ouder-Amstel om het gebied ten noorden van de Johan Cruijff ArenA aan te pakken. Dit gebied ligt tussen de rijksweg A2 en de spoorlijn Amsterdam-Utrecht. Het doel is het realiseren van 4.500 woningen binnen een multifunctioneel gebied met ruimte voor publieke, private en particuliere belangen.

Project

Woonbron & Balance

Sinds 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, de participatiewet en jeugdhulp. Alphen aan de Rijn heeft als eerste gemeente in Nederland een eigen inkoopstrategie ontwikkeld. Hierbij zijn de kosten beheerst en is de administratieve last niet toegenomen. Balance hielp bij de ontwikkeling.

Project

Herontwikkeling RDM-Oost

De Grofsmederij (een gemeentelijk monument) is getransformeerd tot een unieke courante multi-tenant bedrijfshal.

Na het faillissement van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij is het terrein van de voormalige scheepswerf in verval geraakt. De uitdaging van de Havenbedrijf Rotterdam was om RDM, met een herontwikkeling, tot een aantrekkelijke vestigingslocatie voor innovatieve maritieme maakindustrie te maken.

Project

Uitbreiding sluis Eefde

Rijkwaterstaat wil het sluiscomplex bij Eefde gaan uitbreiden met een tweede sluis. Aan Balance de taak om, voor het project Uitbreiding Sluis Eefde, een stakeholderanalyse en -strategie op te stellen, en uit te voeren voor de aanbesteding en realisatiefase.

Op dit moment zijn de wachttijden te lang (deze bedragen zo’n 30 minuten) en de sluis te klein. De sluis is een belangrijk knooppunt wat er toe leidt dat de sluis kwetsbaar is in geval van onderhoud of calamiteiten.

De Nieuwe Kern & Balance

Woonbron & Balance

Herontwikkeling RDM-Oost

Uitbreiding sluis Eefde

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

Organisatie- en TeamontwikkelingGebiedsontwikkeling