Actueel

Het laatste nieuws van Balance

Nieuwe interactieve tool voor integraal kustbeheer

De laatste inzichten tijdens de Internationale Waterweek

Er is een nieuwe interactieve tool beschikbaar die kustprofessionals ondersteunt bij het integraal inrichten van kustprojecten. Via deze tool wordt kennisuitwisseling vergemakkelijkt. Kustprofessionals hebben zo toegang tot case studies, documenten, handige weblinks en contactgegevens van andere kustprofessionals. Maar bovenal is de tool zo ingericht dat hij je advies op maat geeft om de benodigde kennis voor jouw project up-to-date  te houden. Balance heeft, samen met Podium, Grontmij en Ten Have change management deze nieuwe tool ontwikkeld ten behoeve van het project SUSCOD – Sustainable Coastal Development.

Daarom een tool voor integraal kustbeheer
Op 1 september 2009 ging het Europese project SUSCOD van start. Denemarken, Zweden, België, Engeland en Nederland verenigen hun krachten voor dit project. Het doel? Kennis delen en derden inspireren om de volledige potentie van de kustgebieden te benutten en integraal te ontwikkelen.

De laatste inzichten tijdens de Internationale Waterweek
In Nederland en Vlaanderen is de nieuwe tool al in gebruik genomen. De laatste inzichten delen we op 6 november aanstaande tijdens de Internationale Waterweek in de RAI Amsterdam.

Op naar implementatie…!
Voor het implementeren van integraal kustbeheer in Nederland en de rest van Europa moet er nog veel werk worden verricht. Met de tool is de eerste stap hiernaartoe gezet. In 2014 biedt het Interreg North Sea programma een steuntje in de rug: dan opent zij een subsidiefonds voor de komende vijf jaar. Hiermee kunnen internationale samenwerkingsprojecten aan de Noordzee kust de komende tijd financieel ondersteund worden.

Handige links voor meer informatie

 


LinkedIn groep voor experts Dijken en Waterkeringen

Alles wat van belang is voor de watersector

Speciaal voor experts op het gebied van dijken en waterkeringen startte expert Hans Middendorp een groep op LinkedIn. Je vindt hier een mix van nieuws, opinie en discussie, door en voor waterspecialisten. Van drijvende golfbrekers als alternatief voor zandsuppletie en de bestrijding van musketratten, tot de mitsen en maren van het Deltaprogramma 2014: alles wat van belang is voor de watersector, komt voorbij. Via prikkelende stellingen en artikelen zwengelt Middendorp graag de dialoog  aan en het gaat er soms dan ook pittig aan toe.

Meer dan 800 professionals uit het vakgebied hebben zich al aangemeld; dagelijks delen zij hun inzichten en ervaringen. Bent u specialist binnen dit expertisegebied en wilt u deelnemen aan deze groep? U bent van harte welkom! Klik hier om naar de groep te gaan. 


Het projectmanagement evenement van het jaar!

Finding balance and moving forward

Van 30 september tot en met 3 oktober wordt voor de 27ste keer het International Project Management Association (IPMA) World Congres georganiseerd in Dubrovnik. Van over de hele wereld komen deskundigen hier op af om kennis te delen en vergaren over projectmanagement.

Balance zal prominent aanwezig zijn op dit evenement. Middels een workshop zullen project consultants, Marco Buijnsters en Eelco Nap de genodigden bijpraten over hun visie op ondernemend projectmanagement. Zij zullen in deze interactieve workshop antwoord geven op vragen als “In wat voor omgeving komt een project manager het beste tot zijn recht?” en “Wat voor type project manager ben jij?”.

Wil je meer weten over projectmanagement, de inhoud van deze workshop en het IPMA World Congres? Neem dan contact op met Marco Buijnsters of bekijk hier de website. 


DEEL DEZE PAGINA