Actueel

Het laatste nieuws van Balance

Seminar: grootschalige energietransities implementeren

'Hoe kom je van visie naar uitrol?'

Verduurzamen is het onderwerp van de dag. Veel decentrale overheden hebben een verduurzamingsambitie en zijn bezig deze te implementeren. Dit veranderingstraject in praktijk brengen is niet altijd even makkelijk. Netwerkorganisatie ESCo organiseert daarom een gratis seminar voor vastgoedeigenaren in de (semi) publieke sector. Wilt u kennis en ervaringen opdoen over hoe u uw verduurzamingsambitie het beste kunt implementeren: kom op 29 september a.s. naar het seminar ‘Grootschalige energietransities implementeren’.

Op het programma
Hoe realiseren andere partijen hun verduurzamingsambities? Wat kun je van elkaar leren om kosten te reduceren en projecten interessanter te maken voor zowel beleggers als voor partijen die de energietransitie moeten uitvoeren? Balance is kennispartner van het ESCo netwerk en is één van de sprekers op het programma. Business consultant Harold Maasen deelt zijn kennis op het gebied van ‘project-shaping’, een methode om kansrijke segmenten zoals duurzaamheid te identificeren en te organiseren in een project.

Aanmelden
Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij Sander Aukema. Om u direct aan te melden of het volledige programma te bekijken, gaat u naar de website van ESC.


 

Duurzaam warmtenet voor gemeente Purmerend

'Kop West aangesloten op duurzame stadsverwarming'

Wethouder H. Krieger en G. de Man, directeur van Stadsverwarming, hebben de overeenkomst “Energievoorziening Kop West” op 13 augustus jl. getekend. Het doel? De nieuwste wijk van Purmerend ‘Kop West’ toegang geven tot het duurzame warmtenet van Stadsverwarming.

Gemeenten kiezen voor duurzaamheid
Het belang van duurzame energie- en warmtevoorzieningen bij gemeenten groeit. Met expertise uit sectoren als de infrastructuur, gebiedsontwikkeling, water en energie ondersteunen we diverse gemeenten op duurzaamheids- en warmteprojecten. Zo ook op dit project ‘Kop West’. Onze rol was het geven van advies op de beste vorm van energievoorziening voor gemeente Purmerend. Ook hebben we geholpen bij het opstellen en naleven van een heldere overeenkomst zodat de duurzaamheidsambities van de gemeente en van Stadsverwarming konden worden meegenomen.

Resultaat
Met deze overeenkomst en het warmteplan hebben inwoners van ‘Kop West’ een keuze tussen verschillende duurzame alternatieven. Zo hebben ze de ruimte om ook met eigen oplossingen voor warmtevoorzieningen te komen. Een alternatief moet uiteraard wel minimaal dezelfde prestaties opleveren op het gebied van duurzaamheid en energiezuinigheid.

Duurzame energie en warmte voor uw gemeente?
Neem vrijblijvend contact op met Wim Voogd, business consultant Warmte en Energie via telefoonnummer 06-2292 5876.


Aanbesteden zonder cowboys?

'Cowboys zijn niet welkom'

“In de huidige tijden van schaarste zijn aanbesteders als de dood dat hun aanbesteding mislukt door de inschrijving van zogenaamde ‘cowboys’. Cowboys zijn avonturiers die zich inschrijven op aanbestedingen en deze tegen ‘te’ lage prijzen kapen. Ze bezitten vaak weinig bouwkennis en leggen de ene na de andere claim neer om het inlegverlies bij de inschrijving weer recht te trekken.” Het zijn de woorden van Eelco Nap, business consultant Inkoop- en Contractmanagement. Wat je tegen cowboys kunt doen? In zijn column ‘Cowboys zijn niet welkom’ gaat hij in op de belangrijke rol die aanbesteders spelen in het inkoopproces.

Meer weten?
Mail Eelco Nap voor meer informatie of bel 020 - 676 3993 voor een informele kennismaking.


Ondersteuning op maat voor elke aanbesteding

'Doordachte voorbereiding met Tender Support'

Een aanbestedingstraject kan veel van uw organisatie vragen. De prijs is vaak niet de enige bepalende factor bij aanbestedingen. In EMVI- en BVP-tenders speelt het aantonen van uw kwaliteit een grote en belangrijke rol. Hoe onderscheidt u zich? En hoe zorgt u dat uw aanbieding de winnende is? Met Tender Support haalt u flexibele kennis en expertise in huis. Om in korte tijd kwalitatief goede stukken neer te zetten voor de juiste aanbieding.

EMVI en BVP expertise binnen handbereik met Tender Support
Inmiddels hebben we al 126 tenders mogen begeleiden, waarvan 112 op EMVI basis en 14 BVP-tenders. Ons Tender Supportteam bestaat uit 3 tendercoördinatoren, 4 BVP-adviseurs, 8 Emvi-schrijvers, 3 DTP-ers, 2 win-strategen en 4 reviewers. En voor specifieke expertise doen we een beroep op één van de 350 financieel, juridisch of technisch specialisten die werkzaam zijn voor Balance. Op basis van uw behoefte en de omvang en specificaties uit de tender haalt u alleen in huis wat u nodig heeft. Onze toegevoegde waarde zit in het naar boven weten te halen van de criteria waarop u zich als opdrachtnemer onderscheid van de concurrentie. En die meerwaarde weten we om te zetten in kwalitatief goede stukken. Voor 66,4% van de tenders hebben we een eerste plaats gescoord. In 92.4% een tweede plaats of hoger.

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?
Download de nieuwe Tender Support brochure of mail business manager Jaap Peelen voor meer informatie.


Met 20% korting naar het Nationale Warmtecongres

'Europese subsidies en samenwerking in de warmteketen'

Op 26 november vindt het Nationale Warmtecongres plaats. Het congres is al zes jaar hét nationale platform voor de sector. Er komen specialisten bij elkaar van alle betrokken partijen in de warmte en energie. Als expert in warmte en energieprojecten, is Balance partner van het Nationale Warmtecongres 2015. Wij mogen daarom onze relaties 20% korting op toegangskaarten aanbieden.

Het programma

Welke financiering past het beste bij mijn (warmte)project? En hoe selecteer ik de meest kansrijke subsidies? Vanuit Balance geven Wim Voogd, business consultant Energie, en Joost Holleman, business consultant Financial Grants & Energy, met pakkende cases en interactieve sessies antwoord op deze en meer vragen. Bekijk op de website van het Warmtecongres het gehele programma.

Aanmelden met 20% korting

Relaties van Balance kunnen met 20% korting naar het warmtecongres. Om hier gebruik van te maken, kunt u zich aanmelden via de website van het Warmtecongres. Voer de code “Balance15” in en uw korting wordt automatisch verrekend. Voor vragen kunt u contact op nemen met commercieel manager Sander Aukema.


DEEL DEZE PAGINA