Actueel

Het laatste nieuws van Balance

Nieuw: opleiding Integrale Projectbeheersing

'De juiste kennis en ervaring om projecten écht te beheersen'

Voor het opleiden van breed inzetbare integrale projectbeheersers heeft Balance het career program Integrale Projectbeheersing ontwikkeld. Naast een introductie in de meest gangbare projectmethodieken, -systemen en tools schenken we ook veel aandacht aan soft skills. Zo krijg je handvatten mee om de nieuwe inhoudelijke kennis ook over te kunnen brengen op de voor jou belangrijke stakeholders.  

Opbouw career program Integrale Projectbeheersing
Het career program is opgebouwd uit vijf modules:

  • Projectmanagement en soft skills: introductie in de diverse projectmanagementmethodieken + vaardigheidstraining “sturen en beïnvloeden in projecten”
  • Projectplanning: opzetten en bijsturen van de projectplanning via Primavera en/of MS Project
  • Risicomanagement: werken volgens de methodieken Risman, Bow-Tie en waarborgen van ISO 31.000
  • Projectcontrol: voortgangsbewaking, rapportages, Earned Value Management
  • Integrale praktijksimulatie: een business game om de opgedane kennis en vaardigheden direct in de praktijk toe te kunnen passen

Op maat: volg de gehele opleiding of slechts één module
Wilt u als projectcoördinator doorgroeien tot breed inzetbare integrale projectbeheerser? Dan doorloopt u het hele programma. Voor planners, risicomanagers en projectcontrollers die zich verder willen specialiseren, is het mogelijk om alleen in hun specialisatie een inhoudelijke module te volgen.

Nieuwsgierig?
Uitgebreide informatie over het gehele career program vindt u in onze brochure Integrale Projectbeheersing. Of mail business manager Rikkert van der Veer voor een vrijblijvende kennismaking.


Restwarmte recyclen met de Warmterotonde

'Een innovatieve manier om met restwarmte fossiele brandstof te vervangen'

De Provincie Zuid-Holland heeft grote ambities op het gebied van duurzaamheid. Maar juist in de Rotterdamse haven gaat er bij industriële processen een grote hoeveelheid warmte verloren. Dit, terwijl in het nabijgelegen glastuinbouwgebied het warmtetekort wordt aangevuld met fossiele brandstoffen. De oplossing hiervoor is de Warmterotonde: een open energie infrastructuur die bestaande netten in Leiden, Den Haag, Delft en Rotterdam koppelt aan nieuwe bronnen en een grote variatie van warmtevraag, zoals woningen en tuinbouwkassen.

Het Programmabureau Zuid-Holland staat voor de uitdaging dit project in goede banen te leiden. Balance is vanuit een aantal adviesopdrachten betrokken bij het programma. Zo hebben we meegeschreven aan het werkplan voor dit innovatieve project en inzicht gegeven in de financieringsmogelijkheden, waaronder een inschatting van de subsidiekansen.

Meer weten?
Bekijk dit filmpje over de Warmterotonde of mail Sander Aukema, commercieel manager Energie, voor meer informatie over onze rol in dit project.


Oplossing aanvaringen project waterweg Lemmer-Delfzijl

'Egbert Nijenbanning trad voor de noordelijke televisie op als persvoorlichter van Rijkswaterstaat'

De toename van het aantal aanvaringen op de waterweg tussen Lemmer en Delfzijl, is een hot topic in Friesland en Groningen. Omdat Rijkswaterstaat sinds dit jaar beheerder van deze route is, stond projectmanager Egbert Nijenbanning, die via Balance bij RWS werkt, de Noord-Nederlandse pers hierover te woord. Hij vertelde gisteravond vanaf 18.00 uur op het nieuws van zowel Omrop Fryslân als TV Noord welke oplossing hij ziet voor de kwestie.

Uitzending gemist?
Voor meer informatie over de waterweg Lemmer-Delfzijl kun je de uitzending op Omrop Fryslân en TV Noord terugkijken. Of neem contact op met business manager Egbert de Kok om meer te weten te komen over de waterprojecten van Balance.


Blog: ‘Het gat van Piet’

'Soms groeien onze projectmanagers uit tot begrippen in de bouw…'

Talent recruiter Erik Versteeg ontdekte op de plattegrond van project Spoorzone Delft een verzamelpunt met een opvallende naam. Achter ‘Het gat van Piet’ blijkt een verhaal te zitten waar ook Balance iets mee te maken heeft. Nieuwsgierig hoe dat zit? Lees Erik’s blog ‘Het gat van Piet’

Meer weten over werken bij Balance?
Mail Erik Versteeg voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.

 


DEEL DEZE PAGINA