Actueel

Het laatste nieuws van Balance

Assetmanagement: de mens centraal

'Assetmanagement als besturingsfilosofie'

Wanneer je Assetmanagement wilt implementeren ga je als organisatie een verandertraject aan. Medewerkers moeten zich hierbij een andere denk- en werkwijze aanmeten. Hoe zorg je echter voor die bewustwording? En hoe zet je zo’n veranderproces in gang?

Frans Twigt, consultant Assetmanagement, is van mening dat “Assetmanagement implementeren, verandering accepteren is. En wel op zo’n manier dat je de medewerkers meeneemt.” Benieuwd naar zijn gehele advies? Lees zijn Cobouw column “Assetmanagement: de mens centraal” of neem contact op met Frans Twigt via franstwigt@balance.nl.


IPM-model altijd maatwerk

'Elke organisatie is anders. Daar moet je rekening mee houden'

Het IPM-model dat door Rijkswaterstaat is ontwikkeld, wordt op grote schaal toegepast om complexe projecten tot een goed einde te brengen. Toch ervaren veel organisaties nog hobbels bij de implementatie ervan. Rob Jongkind, business consultant Integraal Projectmanagement, zegt hierover: “De kern van het model is altijd hetzelfde, maar bij het implementeren moet rekening worden gehouden met de werkwijze van de organisatie. Dat maakt het toepassen van het model en werken met IPM maatwerk”. Lees zijn onderbouwing in de Cobouw column: “IPM-model altijd maatwerk”.

Meer weten?
Aan de hand van onze kennissessie over Integraal Projectmanagement kwamen zes concrete handvatten naar voren. Deze kun je hier downloaden. Bekijk ook onze webpagina over Projectmanagement of mail Rob Jongkind voor meer informatie.


DEEL DEZE PAGINA