Actueel

Het laatste nieuws van Balance

Assetmanagement groeit uit zijn jasje

"Wat staat ons te wachten?"

Tijdens het Congres Beheer en Onderhoud op 23 maart j.l. werd er reeds gediscussieerd over de positie én verschuiving van assetmanagement. In lijn met deze discussie publiceerden consultant Dieter de Vroomen van Balance en ingenieur Onno de Ruiter van Sweco het artikel Assetmanagement groeit uit zijn jasje. Hierin delen ze beide, vanuit hun eigen vakgebied, een visie op de drie belangrijkste ontwikkelingen omtrent assetmanagement.

Het is nog niet duidelijk hoe de ontwikkelingen precies invloed zullen hebben op de organisatie van assetmanagement. Wel is het belangrijk je bewust te zijn van de veranderingen en de impact. Meer weten of doorpraten? Lees het artikel of neem contact op met Dieter de Vroomen.


9 juni Praktijkseminar: Duurzaamheidsambities & assetmanagement

“Wat is duurzaam assetmanagement?”

Op 9 juni a.s. organiseert het netwerk voor Publiek-Private-Samenwerkingen (PPS) het praktijkseminar: “Duurzaamheidsambities waarmaken met assetmanagement”. Samen met adviesbureau Compris zal Balance invulling geven aan dit seminar.

Hoe kan je als organisatie assetmanagement verder implementeren en professionaliseren en tegelijk de transitie maken naar een duurzame organisatie? Zijn dat twee verschillende trajecten of kunnen ze elkaar juist versterken? Consultant Dieter de Vroomen zal zijn visie delen op deze en andere vraagstukken.

Het seminar is gratis te bezoeken voor bestuurders, adviseurs, sectorhoofden en projectmanagers die bezig zijn met verander trajecten. Mail Dieter de Vroomen voor meer informatie of bekijk het volledige programma en meld u aan


Publicatie: Wereldse tenderreis

"Maak van je tender een wereldreis"

Jaap Peelen publiceerde afgelopen week in Cobouw over zijn ervaringen als consultant tender support. Hij schreef over de reis die hij regelmatig doorloopt en de stappen die hij en zijn team maken om een tender tot een succes te brengen. Hij vergelijkt dit proces met een wereldreis. Benieuwd naar deze vergelijking?

Lees zijn column of vraag Jaap Peelen gerust om toelichting. 


De hamer en het doel

"Leer van je team en houd je ogen op het einddoel"

In grote projecten worden veel instrumenten gebruikt, zoals Systems Engineering, Systeemgerichte Contractbeheersing, BIM en het inkoopinstrument EMVI of de methodiek van Best Value. Zo heeft consultant Eelco Nap zich zelf wel eens verdiept in risicomanagement. Deze instrumenten zouden moeten leiden tot beter projectmanagement. Maar is dat ook zo?

Eelco merkt dat de focus vaak op deze instrumenten wordt gelegd, en dat het doel nog wel eens wordt vergeten. In zijn column, die recent is verschenen op Aanbestedingscafe.nl, deelt hij zijn ervaringen en heeft hij een wijze les voor de jonge generatie projectmedewerkers.

Geïnteresseerd in Eelco zijn ervaringen? Lees zijn column.


DEEL DEZE PAGINA