Actueel

Het laatste nieuws van Balance

Datamanagement is nu belangrijker dan ooit

Privacy-proof met de QuickScan

De hoeveelheid digitale data neem steeds meer toe. Mede door het gebruik van internet en e-mail verzamelt u –al dan niet bewust– veel persoonlijke data van cliënten. Wanneer deze data niet voldoen aan bijvoorbeeld de Privacy- en Mededingingswet, kunnen hoge boetes en imagoschade het gevolg zijn.

Met onze Legal Information Governance (LIG) dienstverlening helpen wij organisaties met het inrichten van hun datamanagement. Hiervoor heeft Balance de QuickScan Datamanagement ontwikkeld. Zo krijgt u snel inzicht in de huidige stand van uw datahuishouding. Waar meer efficiency aangebracht kan worden bijvoorbeeld. Of inzicht waar u veranderingen dient aan te brengen om te voldoen aan wet- en regelgeving en zo compliant te zijn.

Bent u benieuwd hoe uw organisatie er voor staat? Lees hier meer over de QuickScan.


Rondetafel bijeenkomst over Information Governance

Find. Manage. Analyse. Act

Heeft u in uw bedrijfsprocessen beleid geïmplementeerd op het gebied van information governance en privacy? Weet u welke informatie u heeft opgeslagen? En hoe u deze gegevens terugvindt, als u deze nodig heeft voor bijvoorbeeld een claim?

Wie beter deze vragen te stellen dan uw vakgenoten. Speciaal voor general legal counsels en compliance officers organiseert Balance in samenwerking met Recommind een Rondetafel bijeenkomst. Hierbij bent u van harte uitgenodigd om op 12 september vanaf 17.30 in het Conservatorium hotel in Amsterdam mee te discussiëren.

Onder het genot van een diner delen juridische experts welke uitdagingen er bij goed datamanagement komen kijken en hoe u deze in uw organisatie het beste aan kunt gaan. U gaat naar huis met praktische informatie en inzichten omtrent dataopslag om uw beleid perfect aan te laten sluiten op de huidige wet- en regelgeving.

Aanmelden
Wilt u deelnemen aan de rondetafel bijeenkomst over Information Governance? Neem dan contact op met ellenhoekwater@balance.nl. 


Van een 8 een 10 maken met Marc Lammers

Ik ging naar huis met een geheel andere visie op presteren

Op 18 april jl. kwamen Balance medewerkers en opdrachtgevers bij elkaar in het Geldmuseum te Utrecht  voor de Masterclass ‘Sense of Space’ door Marc Lammers. 

Met veel humor en zelfspot deed hockeycoach en meervoudig Olympisch kampioen Marc Lammers zijn relaas. Over positief coachen volgens de wetten van de psychologie en over de mogelijkheid om werkelijk te excelleren als je focust op je talent in plaats van op je zwakke punten. Met levendige beelden en anekdotes maakte Lammers zijn visie aanschouwelijk. “Ik ben echt geïnspireerd geraakt” was een veelgehoorde reactie na afloop van deze avond.

Wil je meer weten over de Masterclass of de andere evenementen die Balance organiseert? Mail masterclass@balance.nl voor meer informatie.


Meer besparen met het Engelse inkoopmodel

Leren van de buren

Met de implementatie van een nieuw inkoopmodel wist de overheid van het Verenigd Koninkrijk het afgelopen jaar maar liefst 4,5 miljard euro te besparen op de rijksinkoop! Ook in Nederland zijn bezuinigingsdoelstellingen op dit vlak: via een efficiencyslag wil men 180 miljoen euro besparen.

Daarom kregen onze aanbestedingsjuristen Leila van der Tak en Caroline Matulessya de opdracht om te onderzoeken of het Engelse inkoopmodel ook toepasbaar is in Nederland. Hun bevindingen verwerkten zij in een artikel getiteld ‘Meer besparen met het Engelse model’. Het werd gepubliceerd in de tendernieuwsbrief van de Kennisbank Inkoop en Aanbesteden. In deze maandelijkse nieuwsbrief worden de actuele ontwikkelingen rondom het Europees aanbesteden behandeld.

Nieuwsgierig? Neem contact op met carolinematulessya@balance.nl of leilavandertak@balance.nl.


Succesvol seminar nieuwe aanbestedingswet voor aannemers

De wet heeft echt invloed op de dagelijkse praktijk

Met de invoering van de nieuwe aanbestedingswet op 1 april verandert er veel. Specifiek voor aannemers organiseerde Balance samen met Severijn Hulshof Advocaten een seminar. Wat betekent de wet voor de aanbestedingsprocessen? Waar moeten aannemers rekening mee houden bij het indienen van een optimale aanbesteding?

Op 20 maart jl. werden deze en andere vragen beantwoord door experts van Balance en Severijn Hulshof Advocaten. Tijdens de presentaties ontstond bij de 100 aanwezigen inzicht, en bewustwording: de wet heeft écht invloed op de dagelijkse praktijk!

Kon u niet bij dit seminar aanwezig zijn, maar bent u benieuwd naar wat er besproken is? Neem dan gerust contact op met contractjuriste Caroline Matulessya via carolinematulessya@balance.nl of met tender expert Jaap Peelen via jaappeelen@balance.nl


DEEL DEZE PAGINA