Actueel

Het laatste nieuws van Balance

Benut expertise, ook over grenzen heen

'Kunnen we zonder externe expertise?'

Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen deelde recent in de media dat de Nederlandse overheid buitenlandse bedrijven niet meer actief moet benaderen om mee te dingen naar aanbestedingen. Eelco Nap, business consultant Inkoop- en Contractmanagement, heeft daar zijn twijfels over. Want wat als we in Nederland zelf de expertise niet hebben voor grote publieke projecten? Of als de beste expertise niet binnen onze landsgrenzen te verkrijgen is? En daarbij: kunnen we de écht grote projecten zelf überhaupt wel aan? De onderbouwing voor zijn twijfel deelt Eelco in zijn blog ‘Kruidenier?’, gepubliceerd in het aanbestedingscafé.

Meer weten? 
Mail Eelco Nap voor meer informatie over aanbestedingen, inkoop of contractmanagement.


Duurzaamheid bevorderen met tekenen gedragscode ESCo

'Invulling geven aan verduurzaming, terwijl je focus houdt op je core business'

Door de energievoorziening en het -management van gebouwen uit te besteden aan ESCo’s (Energy Service Companies) kun je als bedrijf invulling geven aan verduurzaming, terwijl je toch gefocust blijft op je core business. Met de ondertekening van de gedragscode van het ESCo netwerk geeft Balance een boost aan de uitrol van ESCo’s en draagt daarmee bij aan de verduurzaming van Nederland. Deze gedragscode is opgesteld door het onafhankelijke ESCo netwerk en creëert vertrouwen bij de potentiële gebruikers van ESCo.

Samen met grote spelers binnen de energiemarkt initiëert Balance graag een verduurzamingsaanpak. Binnen de gebiedsontwikkeling, de gebouwde omgeving en transitie ondersteunen wij ESCo’s door partijen te verbinden. Daarnaast helpen onze experts bij de financiering en de inhoudelijke uitwerking van duurzaamheidsprojecten.

Meer weten? 
Bekijk de gedragscode of vraag Sander Aukema voor meer informatie.


Workshop: welke competenties heeft de Projectmanager anno nu?

'Project professionals 'future-proof' maken'

Projectmanagers moeten vandaag de dag een ‘open vizier’ hebben, over een goed paar ‘voelsprieten’ beschikken en deze gebruiken om zich constant bewust te zijn van alle factoren die een project mogelijk kunnen beïnvloeden. Om inzicht te geven in deze nieuwe mindset die van projectmanagers wordt gevraagd, heeft zusterorganisatie Hudson Netherlands een competentiemodel ontwikkeld speciaal voor projectmanagers. Onze kennis hierover delen we op 21 april a.s. tijdens de Projectmanagement Parade.

Als partner zijn Balance en Hudson Netherlands betrokken bij dit event. Senior consultant Talent Management Julia Bal geeft tijdens de Parade een competentieworkshop speciaal voor en over projectmanagers. Je krijgt praktische handvatten aangereikt waarmee je zelf in jouw dagelijkse praktijk aan de slag kunt. Want het doel van Julia is project professionals ‘future-proof’ te maken. Daarmee sluiten we nauw aan op het hoofdthema ‘de Open projectmanager’ van de Parade.

Benieuwd naar ons competentiemodel voor projectmanagers?
Kom naar de Projectmanagement Parade en neem deel aan onze workshop. Meer informatie hierover vind je op de website van de Parade. Of neem vrijblijvend contact op met Julia Bal voor een kennismakingsgesprek.


Balance en IPMA verenigen krachten

'De laatste inzichten op het gebied van Projectmanagement via IPMA'

Op dinsdag 31 maart jl. is Marco Buijnsters, business consultant Integraal Projectmanagement bij Balance, verkozen tot bestuurslid van IPMA. Met deze functie voor Marco Buijnsters verbindt Balance zich voor de langere termijn aan dit internationale netwerk voor projectmanagement. IPMA biedt professionals uit het vakgebied de mogelijkheid om kennis en ervaringen te delen. Ook is het een bron van onderzoek en ontwikkelingen op het gebied van projectmanagement en projectbeheersing.

Na het succesvol leiden van een interne integriteitscommissie, is Marco nu verantwoordelijk voor de Events & Awards. Onder deze evenementen vallen onder andere de jaarlijkse projectmanagement Parade, het IPMA jaarcongres en de Project Excellence Award met het bijbehorende Gala.

Meer informatie 
Vraag Marco Buijnsters naar zijn nieuwe bestuursfunctie of bekijk de evenementen van IPMA.


Is uw organisatie Privacy-proof?

'Voorkom datalekken en behoud het vertrouwen van klanten'

Hoe kun je persoonsgegevens inzetten zonder de privacy van klanten te schenden? Hoe bescherm je een organisatie tegen ongeoorloofd gebruik van persoonsgegevens door medewerkers? De vraagstukken op het gebied van Privacy zijn aan de orde van de dag. Immers, een datalek of ongeoorloofd gegevensgebruik kan het vertrouwen van klanten ernstig schaden.

Balance ondersteunt organisaties daarom bij dergelijke privacy vraagstukken. Om het imago te beschermen of om het meeste uit data te kunnen halen voor marketingdoeleinden. Met bijvoorbeeld een Quick Scan, Privacy Impact Assessment of Privacy workshop voor medewerkers maken we uw organisatie privacy-proof.

Meer weten? 
Bekijk onze Privacy dienstverlening of vraag Lydia Faltas, business consultant Privacy, om meer informatie.


DEEL DEZE PAGINA