Actueel

Het laatste nieuws van Balance

De toekomst van de bezwaarcommissie

'Zet de burger centraal bij de afhandeling van bezwaarschriften'

Een andere inzet van de bezwaarcommissie kan helpen om bezwaarschriften sneller en efficiënter af te handelen. Op 3 april jl. organiseerde Balance een kennisbijeenkomst over dit onderwerp. Ruim 50 deskundigen van verschillende gemeenten wisselden hun ervaringen uit. Het belangrijkste inzicht? Zet de burger centraal. Daarbij is de informele aanpak – waarbij de jurist de burger belt – leidend. En alleen complexe en/of politiek gevoelige zaken gaan nog naar de commissie. Anne de Cloe, hoofd centraal juridische afdeling van gemeente Gouda zegt hierover: “50% van de bezwaarschriften wordt ingetrokken dankzij de informele aanpak. Ook wordt deze aanpak door de burger beter gewaardeerd, getuige ook het hoge cijfer uit onze klanttevredenheidsmeting”. 

Nieuwsgierig naar alle bevindingen? 
Mail business manager Tamar van der Eijk voor meer informatie, of lees de belangrijkste inzichten van de bijeenkomst in deze brochure.

 


Wat als de consument baas wordt over eigen energie?

'De consument wordt de baas. Je ziet het op alle vlakken, zelfs binnen de gebiedsontwikkeling'

Bij de ontwikkeling van nieuwe wijken gaan steeds meer gemeenten uit van een hoge mate van flexibiliteit en een consumentgerichte aanpak. Waarom is dat bij de realisering van energievoorziening dan nog niet het geval? Business consultant Wim Voogd ervaart in de praktijk dat de consumentgerichte trend ook van invloed is op de energievoorziening. Zijn visie op deze ontwikkeling deelt hij in Cobouw. Tevens doet hij een oproep aan gemeenten, bouwpartijen en installatiebedrijven. Nieuwsgierig? Lees de gehele column: “Baas over eigen energie.” 

Meer informatie
Neem voor meer informatie over de ontwikkelingen in de energiemarkt contact op met business consultant Energie Wim Voogd via 020 - 676 39 93.


Gewonnen aanbesteding: provincie Gelderland

'Verbijzonderde Interne Controle door Balance'

Of de transactiestromen van provincie Gelderland financieel rechtmatig zijn? Dat mag Balance de komende twee jaar weer controleren door het uitvoeren van de Verbijzonderde Interne Controle. Door ons heldere plan van aanpak en een geslaagde presentatie is deze aanbesteding ons definitief gegund.

Ook nieuwsgierig naar onze audits? Mail Business Manager Steven Sturm.


Privacy beheersen: kan dat?

'Met de nieuwe meldplicht datalekken kunnen boetes oplopen tot wel 800.000 euro'

Door de snelle technologische ontwikkelingen verandert er in korte tijd veel op het gebied van datamanagement en privacy. We zien bij diverse organisaties dat het beheersen van ‘privacy’ als topic steeds hoger op de agenda komt. Dat is niet verwonderlijk, want met de nieuwe meldplicht datalekken kunnen boetes oplopen tot wel 800.000 euro.

Om organisaties op dit vlak nog beter van dienst te kunnen zijn, is Wolter Karssenberg gestart als business consultant in ons Privacy-team. Met zijn kennis en ervaring op het gebied van Privacy, Risicomanagement en IT-auditing heeft hij al menig organisatie geholpen om evenwichtig om te gaan met privacyvraagstukken. 

Kennis maken?
Wilt u weten of u voldoet aan de meldplicht datalekken? Of bent u nieuwsgierig naar mogelijkheden om Privacy in uw organisatie te beheersen? Mail Wolter Karssenberg voor meer informatie of een persoonlijke kennismaking.


Aanbesteding gemeente Almere

'We scoorden een mooie 8 op kwaliteit'

Onze inschrijving om advies- en ingenieursdiensten te leveren aan gemeente Almere werd volledig op kwaliteit beoordeeld en scoorde een mooie 8. In combinatie met Movares verzorgt Balance nu de opdrachten op het gebied van infrastructuur, verkeer en mobiliteit, water, milieu, stedelijke ontwikkeling en GWW installatietechniek.

Meer informatie
Voor meer informatie over onze samenwerking met gemeente Almere kunt u contact opnemen met business manager Jasper Schaap.

 


DEEL DEZE PAGINA