Actueel

Het laatste nieuws van Balance

Nieuw Career Program in de Balance Academy

Het ontwikkelen van een integrale visie op projectbeheersing

Sinds deze week hebben we er een nieuwe opleiding bij op onze Balance Academy: het Career Program Geïntegreerde Projectbeheersing. Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor jonge professionals die een carrière als projectbeheerser ambiëren.

Het Career Program omvat alle theorie en best practices achter projectplanning, controlling en risicomanagement.Maar vooral wordt er veel aandacht besteed aan hoe deze disciplines zich tot elkaar verhouden. Door het leggen van deze verbindingen, ontwikkelen de deelnemers een integrale visie op projectbeheersing.  

Een ander belangrijk kenmerk van ons Career Program is dat deelnemers naast de inhoud ook hun competenties ontwikkelen. Want hoe zorg je er nu voor dat je een projectteam meekrijgt? Of dat advies op veranderingen in het project ten gevolge van wijzigingen in planning en budget van je worden aangenomen? Als jong professional moet je hiervoor stevig in je schoenen staan. Modules over effectief sturen en beïnvloeden vormen dan ook vast onderdeel van het programma.  

Meer weten? 
Wil jij meer informatie over het Career Program Geïntegreerde Projectbeheersing? Ga naar www.balanceacademy.nl. Of bekijk hier onze nieuwe brochure. Direct contact opnemen kan ook met business consultant Projectbeheersing Marco Buijnsters via marcobuijnsters@balance.nl.


Winstrategie voor aannemers

Ondersteuning in het gehele aanbestedings- traject

Succesvolle EMVI-offertes schrijven voor aanbestedingen… voor veel aannemers is het aanbestedingstraject een last op de schouders. Er gaat immers veel tijd zitten in het schrijven van inhoudelijk goede stukken terwijl reguliere processen binnen de organisatie gewoon doorlopen.

Met ‘Tender Support’ ondersteunt Balance diverse aannemers in het aanbestedingstraject. Naast het opleiden van de medewerkers over hoe je succesvol een EMVI-aanbesteding maakt, bepalen we voorafgaand aan een aanbestedingstraject de winstrategie. Om dit te kunnen realiseren is nauwe samenwerking met de inschrijver vereist. Zo krijgen we de relevante kennis en kunde boven tafel en kunnen we creatieve oplossingen genereren om prijs en kwaliteit goed op elkaar af te stemmen.  

Voor de aannemers Zueblin, Imtech, Croon en Van der Weerd hebben we hoog gewaardeerde documenten opgeleverd én de aanbesteding ‘groot onderhoud gemeente Almere en Zeewolde’ gewonnen. Momenteel ondersteunen we de aannemers Heijmans en Imtech bij hun inschrijvingen. Ons gezamenlijk doel: Winnen!

Meer weten over Tender Support?
Mail business consultant Eelco Nap via eelconap@balance.nl of business manager Jaap Peelen via jaappeelen@balance.nl voor meer informatie.


Fietsen voor gezondheidszorg in Kenya

Educatie en kennisoverdracht een filosofie van Flying Doctors die Balance steunt

In oktober heeft Balance professional Renée Mellaard de Kenya Classic gefietst bij de Kilimanjaro. De totale opbrengst van dit evenement - ruim 400.000 euro! - is naar Flying Doctors gegaan. "Gezondheidszorg in Kenya van de grond krijgen is een hele opgave, zoals ik zelf heb kunnen zien", vertelt Renée.

Fietsavontuur in Kenya, Renée vertelt
"De etappes waren zeer afwisselend. We fietsten over ellenlange stofpaden, lava, rotsen en modder. De route door de bergen was ongelofelijk mooi, groen en erg heet met 43 graden. We overnachtten in tentenkampen type ‘glamping’: daar in "the middle of nowhere" beschikten we over een heus bed, wastafel, toilet, douche en restaurant. Allemaal fietsten we voor de opbrengsten via sponsorbijdragen, maar ondertussen genoten we natuurlijk enorm van de tochten en de enthousiaste ontvangsten door de Masaï. Het was een onvergetelijk avontuur. Bij deze wil ik Balance als één van mijn sponsors nogmaals hartelijk bedanken!” 

Goede gezondheid moet voor alle Afrikanen toegankelijk zijn. Want wie gezond is, kan beter in zijn levensonderhoud voorzien, en ontsnappen aan de armoede. De belangrijkste methode van Flying Doctors om zaken te verbeteren is educatie en kennisoverdracht. Een filosofie waar Balance zich mee verwant voelt. 


Energieverbruik permanent verlagen?

Maak nieuwe woonwijken écht duurzaam

Minder energieverbruik. Als consument worden we hier steeds kiener op. Maar ook bij projecten is het een belangrijk thema. Zo is business consultant Arne Swart onder andere betrokken bij gebiedsontwikkeling in Almere, Haarlemmermeer en Purmerend waar op geheel eigen wijze wordt omgegaan met energievraagstukken en duurzaamheid. 

Zo wordt in Almere Poort door middel van stadsverwarming uit restwarmte van de energiecentrales in Diemen een CO2 reductie van meer dan 90% gerealiseerd.

De gebiedsontwikkelingen in Haarlemmermeer en Purmerend zijn nog in de opstartfase, maar ook daar is de uitdrukkelijke wens om de nieuwe woonwijken duurzaam vorm te geven. Particuliere woningbouwers vinden hun weg naar zonnepanelen op het dak en innovatieve isolatie in wanden en daken. De uitdaging is dat er in deze economische roerige tijd gekeken moet worden hoe je zonder onverantwoorde investeringen op grote schaal woonwijken kunt verduurzamen. Denk aan slimme energienetten, zonne-energie, aardwarmte en warmte-terug-win-systemen. 

Contact over dit onderwerp? 
Mail Arne Swart via arneswart@balance.nl of Sander Aukema via sanderaukema@balance.nl


Elke dag een persoonlijke audit?

Handreikingen om efficiënter te werken en betere resultaten op te leveren

Stel je voor, elke morgen wanneer je begint met werken kan je op een portal een overzicht vinden van alle handelingen die je de dag ervoor hebt uitgevoerd. In dit bericht staat welke fouten er zijn geconstateerd maar ook hoe je de volgende keer deze acties wel goed kunt uitvoeren. Niet alleen jij kan op deze portal, maar ook je leidinggevende…

 

In het begin wel even schrikken, maar de ervaring leert dat zo’n proces op langere termijn juist als heel prettig wordt ervaren. Je krijgt immers steeds handreikingen om efficiënter te werken en betere resultaten op te leveren. Het gevolg voor organisaties is dat de productiviteit omhoog gaat en dat de medewerkers- tevredenheid toeneemt.  

Value Care, een marktleider in Daily Auditing, ontwikkelde een tool die kan worden aangesloten op elk gewenst systeem binnen een organisatie. Balance is een partnership aangegaan en werkt samen met Value Care om deze tool te vermarkten bij onder meer gemeenten, provincies, waterschappen en energiebedrijven.  

Meer weten?Neem contact op met Steven Sturm via stevensturm@balance.nl.  


DEEL DEZE PAGINA